Fed Cup zahájí Kvitová proti Golubicové, Plíšková bude v úvodních dvouhrách kvůli nemoci chybět

Zápas 1. kola Fed Cupu proti Švýcarsku zahájí souboj Petry Kvitové s Viktorijí Golubicovou, po nich nastoupí Barbora Strýcová proti Belindě Bencicové. Česká jednička Karolína Plíšková bude minimálně v sobotních dvouhrách chybět kvůli viróze.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká jednička Petra Kvitová se postaví ruské hvězdě Marii Šarapovové

Petra Kvitová zahájí 1. kolo Fed Cupu proti Viktoriji Golubicové. | Zdroj: ČTK

„Dnes ráno jsem se probudila se střevní virózou a zítra bohužel nemůžu proti Švýcarkám nastoupit. Moc mě to mrzí, hrozně jsem se na fanoušky v Praze těšila. Zkusím se dát do pořádku na neděli," uvedla Plíšková na svém twitterovém účtu.

V neděli nejprve budou hrát týmové jedničky, jimiž momentálně jsou Kvitová s Bencicovou, a po nich by se měly představit dvojky Strýcová s Golubicovou. Do závěrečné čtyřhry zatím kapitán Petr Pála nahlásil nemocnou Plíškovou s Lucií Šafářovou.

Češky budou proti Švýcarsku usilovat o jubilejní desátý postup do semifinále za sebou. Pálovy svěřenkyně vyhrály pět z předchozích sedmi ročníků Fed Cupu, vloni při absenci opor vypadly v semifinále s USA. Švýcarsko ze sedmi dosavadních vzájemných zápasů šestkrát porazily, naposledy předloni v Lucernu 3:2.

'Pokusíme se o zázrak.' Fedcupovou taktiku Švýcarek nachystá Martina Hingisová

Číst článek

I Švýcarkám chybí v nominaci na sobotní dvouhry žebříčkově nejvýše postavená hráčka Timea Bacsinszká, místo které dostala šanci Golubicová. S Kvitovou se dosud neutkaly. Aktérky druhého sobotního singlu Strýcová s Bencicovou na sebe zatím narazily jednou a česká hráčka v roce 2014 v New Havenu zvítězila ve třech setech.

Vítěz utkání v O2 areně, kde se hraje 1. kolo Fed Cupu poprvé, změří v dubnovém semifinále síly s lepším z dvojice Bělorusko - Německo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme