Federer ve Wimbledonu lámal rekordy, koncem roku může útočit na post světové jedničky

Když tenista vyhraje slavný Wimbledon, čeká ho tradiční tanec s vítězkou ženské dvouhry. A Švýcar Roger Federer si z tamního bálu udělal v podstatě taneční. Letos se na parket vydal už poosmé.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer se svou osmou wimbledonskou trofejí

Roger Federer se svou osmou wimbledonskou trofejí | Zdroj: Reuters

Rogeru Federerovi například chybí jediný grandslam, aby mohl slavit jubilejní a samozřejmě i rekordní dvacátý. Brzy 36letý Švýcar je v open éře také nejstarším vítězem wimbledonské dvouhy, navíc jen on a Björn Borg dokázali získat zlatý pohár bez ztráty setu.

Je to oficiální. Karolína Plíšková je světovou jedničkou

Číst článek

Výstižná byla s nadsázkou gratulace slavného amerického tenisty Andyho Roddicka. Ten na twitteru napsal, že se teď jeho kamarád Federer na kurtech už jen předvádí.

Českého fanouška může dnes při pohledu na ženský žebříček těšit, že na prvním místě je Karolína Plíšková. Dočkat by se znovu mohli i příznivci švýcarského tenisu, jeho návrat na trůn ale není jistý.

Federer sice letos vyhrál každé finále, do kterého nastoupil, a v žebříčku je už třetí, ale hodně taky dbá na pauzu. Podobně jako napříkad Serena Williamsová se soutředí jen na ty největší turnaje a na těch menších body nesbírá.

Na Murrayho ztrácí 1205 bodů

O svém nejbližším programu se Švýcar definitivně rozhodne v nejbližších dnech. „Teď si musíme sednout a rozhodnout, jestli poletím do Kanady. Ale je pravděpodobné, že budu hrát v Cincinnati a na US Open. Pak Laver Cup, Šanghaj, pak bych se chtěl vrátit do Evropy na halové turnaje. Takový je teď plán.“

A pokud tento plán dodrží, posun žebříčkem se dá očekávat. Loni po Wimbledonu totiž nehrál a až do lednového Australian Open neobhajuje jediný bod.

Opačné počty naopak řeší světová jednička, Brit Murray. Druhým hráčem žebříčku je Rafael Nadal, na kterého Švýcar ztrácí 920 bodů, na Andyho Murrayho ještě o necelé tři stovky bodů víc.

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme