Federer vynechá French Open a celou antukovou sezonu

Osmnáctinásobný grandslamový šampion Roger Federer se rozhodl pro neúčast na French Open. Pětatřicetiletý Švýcar uvedl, že nejlepší bude, když vynechá antukovou sezonu a připraví se na trávu a tvrdý povrch.

Tento článek je více než rok starý.

Bern Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarský tenista Roger Federer

Švýcarský tenista Roger Federer | Zdroj: Reuters

„Hodně jsem dřel na hřišti i mimo něj, abych byl schopen hrát na ATP Tour ještě mnoho let. Cítím, že je dobré rozhodnutí letos vynechat antukovou sezonu a připravit se na trávu a tvrdé povrchy,“ napsal Federer na svém webu.

Pátý hráč světového žebříčku se letos vrátil na ATP Tour po půlroční pauze, kdy ho trápilo zranění kolena. Nicméně jeho návrat byl velmi zdařilý. V lednu porazil ve finále Australian Open rivala Rafaela Nadala a připsal si osmnáctý grandslamový titul. Na vítězné vlně pokračoval i na prestižních turnajích Masters v Indian Wells a v Miami.

Federer vynechal Roland Garros i loni, a to kvůli zranění. Letos sice podle jeho slov zažil kouzelný začátek sezony, ale spolu s realizačním týmem uznal, že skladba jeho programu bude klíčem k dlouhověkosti.

Švýcar se také na závěr zmínil i o francouzských fanoušcích. „Budou mi chybět, vždycky mě podporovali. Těším se, že je uvidím příští rok.“

niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme