Další případ koronaviru mezi profesionálními tenisty. Pozitivní test ohlásil Američan Tiafoe

Dvaadvacetiletý Američan Frances Tiafoe je dalším profesionálním tenistou, jenž se nakazil koronavirem. Pozitivní test měl během exhibičního turnaje týmů v Atlantě. Po vítězném zápase se Samem Querreym se necítil dobře a do dalšího programu už nezasáhne. Akce se koná i s omezeným počtem diváků.

Tento článek je více než rok starý.

Atlanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frances Tiafoe

Frances Tiafoe | Zdroj: Reuters

„Bohužel jsem byl v pátek večer pozitivně testován na covid-19 a už se dál nemůžu All-American Team Cupu účastnit. Poslední dva měsíce jsem trénoval na Floridě a měl testy negativní, stejně jako ještě v minulém týdnu,“ napsal na twitteru Tiafoe, 81. hráč světového žebříčku a čtvrtfinalista loňského Australian Open.

Djoković si sype popel na hlavu. Srbskému městu daroval více než milion na boj s koronavirem

Číst článek

Turnaje v Atlantě se účastní osm elitních amerických hráčů. Tiafoe byl kapitánem týmu Stars a John Isner vede výběr Stripes.

Je to první větší tenisová akce v USA, na kterou smějí diváci. I po Tiafoeově nákaze bude v dalších dvou dnech pokračovat, šanci dostane náhradník Christopher Eubanks.

Vrchol sezony bez diváků

Organizátoři ujistili, že při příjezdu byli všichni hráči testováni a denně se jim měří teplota. Vrcholem amerického tenisového léta bude US Open od 31. srpna do 13. září. Kvůli obavám z šíření koronaviru nebudou do areálu Flushing Meadows smět diváci a tenisté budou žít prakticky v bublině.

Jiní hráči světové špičky včetně jedničky Novaka Djokoviče měli pozitivní test během exhibiční Adria Tour na Balkáně. Z původních čtyř zastávek se uskutečnily jen dvě v Bělehradě a Zadaru, kde však turnaj skončil předčasně. Před Djokovičem museli do karantény jeho krajan Viktor Troicki, Bulhar Grigor Dimitrov a Chorvat Borna Čorič.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme