Další případ koronaviru mezi profesionálními tenisty. Pozitivní test ohlásil Američan Tiafoe

Dvaadvacetiletý Američan Frances Tiafoe je dalším profesionálním tenistou, jenž se nakazil koronavirem. Pozitivní test měl během exhibičního turnaje týmů v Atlantě. Po vítězném zápase se Samem Querreym se necítil dobře a do dalšího programu už nezasáhne. Akce se koná i s omezeným počtem diváků.

Atlanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frances Tiafoe

Frances Tiafoe | Zdroj: Reuters

„Bohužel jsem byl v pátek večer pozitivně testován na covid-19 a už se dál nemůžu All-American Team Cupu účastnit. Poslední dva měsíce jsem trénoval na Floridě a měl testy negativní, stejně jako ještě v minulém týdnu,“ napsal na twitteru Tiafoe, 81. hráč světového žebříčku a čtvrtfinalista loňského Australian Open.

Djoković si sype popel na hlavu. Srbskému městu daroval více než milion na boj s koronavirem

Číst článek

Turnaje v Atlantě se účastní osm elitních amerických hráčů. Tiafoe byl kapitánem týmu Stars a John Isner vede výběr Stripes.

Je to první větší tenisová akce v USA, na kterou smějí diváci. I po Tiafoeově nákaze bude v dalších dvou dnech pokračovat, šanci dostane náhradník Christopher Eubanks.

Vrchol sezony bez diváků

Organizátoři ujistili, že při příjezdu byli všichni hráči testováni a denně se jim měří teplota. Vrcholem amerického tenisového léta bude US Open od 31. srpna do 13. září. Kvůli obavám z šíření koronaviru nebudou do areálu Flushing Meadows smět diváci a tenisté budou žít prakticky v bublině.

Jiní hráči světové špičky včetně jedničky Novaka Djokoviče měli pozitivní test během exhibiční Adria Tour na Balkáně. Z původních čtyř zastávek se uskutečnily jen dvě v Bělehradě a Zadaru, kde však turnaj skončil předčasně. Před Djokovičem museli do karantény jeho krajan Viktor Troicki, Bulhar Grigor Dimitrov a Chorvat Borna Čorič.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme