French Open bude bez Šarapovové, Ruska nedostala divokou kartu

Pořadatelé Roland Garros se rozhodli neudělit Marii Šarapovové divokou kartu. Ruska, která se vrací na kurty po dopingovém trestu, tak nedostane šanci navázat na tituly z let 2012 a 2014.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maria Šarapovová

Maria Šarapovová | Zdroj: ČTK

„Maria asi bude hodně zklamaná, ale mou zodpovědností je chránit hru od jakýchkoli pochybností o výsledcích," zdůvodnil prezident Francouzské tenisové federace Bernard Giudicelli, proč se pořadatelé turnaje rozhodli neudělit Rusce divokou kartu.

Šéf organizátorů zároveň prozradil, že rozhodnutí sdělil Rusce osobně.

Od konce 15měsíčního trestu za doping odehrála Maria Šarapovová tři turnaje díky divokým kartám, nenahrála si ale dostatečný počet bodů, aby se dostala na žebříčku dostatečně vysoko pro start na kvalifikaci v Paříži. Antukový grandslam přitom patří mezi její nejoblíbenější, už dvakrát ho ovládla.

Aktuálně hraje 30letá Ruska na turnaji v Římě. Na úvod porazila Američanku Christinu McHaleovou, díky tomu má jistotu, že se posune do nejlepší dvoustovky světového žebříčku a bude moci nastoupit přinejmenším do kvalifikace Wimbledonu. Zápas druhého kola ale ruská tenistka ve třetím setu pro zranění skrečovala.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme