Sedmnáctiletá Fruhvirtová slaví první titul na okruhu WTA, v Čennaí porazila Linetteovou z Polska

Sedmnáctiletá česká tenistka Linda Fruhvirtová po velkém obratu získala v Čennaí první titul na okruhu WTA v kariéře. Ve finále porazila 4:6, 6:3 a 6:4 třetí nasazenou Magdu Linetteovou z Polska.

Tento článek je více než rok starý.

Čennaí (Indie) (Aktualizováno: 20:28 18. 9. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Fruhvirtová

Linda Fruhvirtová | Zdroj: Reuters

Fruhvirtová v rozhodujícím setu prohrávala už 1:4, ale poté jí pomohlo soupeřčino zranění. Linetteová si dvakrát na kurt zavolala fyzioterapeutku, ale do zápasu už se zpátky nedostala.

Rodačka z Prahy toho plně využila a pěti body za sebou dokonala vítězný obrat. Po pár hodinách tak navázala na úspěch mladší sestry Brendy, která získala titul na turnaji ITF v Itálii.

„Jsem dost v šoku a hledám ta správná slova. Je to neuvěřitelné. Byla tu skvělá atmosféra a je to něco, co si budu navždy pamatovat,“ řekla po utkání na kurtu Fruhvirtová a stěží zadržovala slzy.

Fruhvirtová, která si v Čennaí rovněž zahrála premiérové semifinále na okruhu WTA, měla už před finále jistotu, že se poprvé posune do první stovky světového žebříčku. Nyní by si ze 130. příčky měla polepšit na 74. pozici.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme