Haaseho čeká třetí zápas ve třech dnech. Kondice může rozhodovat, přemýšlí Navrátil

Čeští tenisté ještě nemají v daviscupové baráži vyhráno, ve čtyřhře totiž nezískali rozhodující bod, naopak domácí Nizozemci zápasový stav zatím hodně vyrovnaného utkání snížili. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila ale doufají v dobrý konec. I proto, že mohou mít v nedělním programu více sil.

Haag Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robin Haase

Robin Haase | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Při sledování domácího lídra Robina Haaseho, kolik energie dává do oslavy každého jen trochu důležitějšího míčku, nemuselo by vás napadnout, že mu mohou docházet síly. Ale jiné to už může být, pokud se spočítá doba, kterou už na antukovém kurtu v Haagu strávil.

Pavlásek s Jebavým čtyřhru nezvládli. O osudu baráže Davis Cupu rozhodnou nedělní dvouhry

Číst článek

V pátek hrál 5 setů do pozdních večerních hodin, v sobotu čtyři sady, dnes od 12 hodin nastoupí do své desáté.

„Může nám to pomoci, ale myslím si, že Haase je velice dobře fyzicky připravený hráč, to jsme viděli, ty emoce a všechno. Kdyby zápas byl na čtyři nebo pět setů, může kondice rozhodovat, jinak ne,“ nechce podle Radiožurnálu spoléhat na únavu nizozemského lídra kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil.

Zároveň je ale rád, že deblisté Adam Pavlásek a Roman Jebavý, když už nevyhráli, aspoň Haaseho jen tak rychle nepustili do šatny.

„Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale aspoň strávit na kurtu co nejvíc, aby se trošku zatavil. To se nám povedlo, aspoň to jsme splnili,“ říká Adam Pavlásek a věří, že by toho dnes mohl odpočatější Jiří Veselý v souboji dvou týmových jedniček od 12 hodin využít. Do pátého zápasu jsou zatím nominováni Lukáš Rosol hrát s Thiemem de Bakkerem.

V pátečních dvouhrách Veselý zdolal 408. hráče světa De Bakkera 4:6, 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 a Rosol zaskočil Haaseho výhrou 6:7, 6:3, 6:2, 3:6 a 7:5.

Jaroslav Plašil, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme