Švýcar Federer vyhrál turnaj v Halle, tradiční generálku na Wimbledon ovládl už podesáté

Švýcarský tenista Roger Federer získal podesáté v kariéře titul na trávě v Halle. Sedmatřicetiletý favorit ve finále porazil Belgičana Davida Goffina 7:6, 6:1 a stal se nejstarším vítězem turnaje na okruhu ATP od roku 1977, kdy v Hongkongu triumfoval třiačtyřicetiletý legendární Australan Ken Rosewall.

Tento článek je více než rok starý.

Halle (Aktualizováno: 16:16 23. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarský tenista Roger Federer

Švýcarský tenista Roger Federer | Foto: Leon Kuegeler | Zdroj: Reuters

Desítku trofejí z jednoho podniku Federer ve sbírce dosud neměl. Nyní napodobil svého velkého rivala Španěla Rafaela Nadala, který má dvouciferný počet titulů hned ze tří turnajů - 12 z Roland Garros a po jedenácti z Monte Carla a Barcelony. Žádný jiný hráč v open éře na desítku nedosáhl.

Ženský tenis má novou světovou jedničku, triumf v Birminghamu vyšvihl do čela Australanku Bartyovou

Číst článek

„Je to neuvěřitelné. Nikdy bych si nepomyslel, když jsem tu hrál poprvé, že bych mohl vyhrát deset titulů,“ řekl na kurtu Federer, jenž na začátku srpna oslaví 38. narozeniny. Poprvé v Halle startoval v roce 2000 coby osmnáctiletý, premiérový titul získal o tři roky později.

V tradiční generálce na Wimbledon si dvacetinásobný grandslamový šampion zahrál finále potřinácté. Po vyrovnaném úvodním setu, v němž dokonce musel odvracet tři brejkboly, se duel zlomil v úvodu druhé sady. Goffin, který hrál o titul poprvé od listopadu 2017, si v úvodním gamu prohrál po dvojchybě jako první podání a z frustrace zničil raketu. Federer od té doby na kurtu dominoval a za hodinu a 23 minut proměnil první mečbol.

Do své bohaté sbírky přidal celkově 102. titul, 19. na trávě, a na druhém místě historických tabulek ztrácí na vedoucího Jimmyho Connorse sedm trofejí.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Halle
Dvouhra - finále:
Federer (1-Švýc.) - Goffin (Belg.) 7:6 (7:2), 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme