Hana Mandlíková se na tenis spíš už dívá. I přes to přijala pozvánku na turnaj legend na US Open

Tenis hraje už jenom výjimečně a právě toto pravidlo teď potvrdila na US Open v New Yorku. Někdejší mnohonásobná šampionka Hana Mandlíková přijala pozvánku k turnaji legend, který na rozdíl od Martiny Navrátilové či dalších slavných hráček minulosti běžně nehrává.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hana Mandlíková

Hana Mandlíková | Foto: CC BY-SA 2.0

„Celkem dobrý. Rok jsem to nedržela v ruce. Ani jsem se dneska nerozehrála, protože jsem šetřila svoje tělo,“ popisuje svoje pocity pro Radiožurnál Hana Mandlíková.

Nebylo to tedy jen tak. Řada bývalých spoluhráček se na turnaj legend dlouho dopředu připravuje, ale na to prý ona nemá čas. A tak teď, když se ozvaly bolesti zad, ani se svou francouzskou spoluhráčkou Marion Bartoliovou nešla na plánovanou rozehrávku.

„S klukem od známých jsem si zahrála včera 15 minut a už jsem nemohla. Trénovala tam právě i Manon a ta hrála snad hodinu a půl. Tak jsem jí říkala, že si zítra zahrajeme. Dneska ráno jsem se vzbudila a nemohla jsem ani chodit, takže jsem nepřišla,“ vysvětluje bývalá hráčka.

Bára nosila svačinky, na Lucku si spoluhráčky zasedly. Šafářová se Strýcovou se znají od dětství

Číst článek

Pozvánku na US Open do New Yorku přijala hlavně kvůli své dceři, která tady byla poprvé na dívčí juniorce. Sama už tenis nehraje, občas ještě nahazuje při tréninku míčky dětem, ale jinak už prý dává přednost jiným sportům.

„Spíš si třeba zahraju golf nebo prostě něco jiného. Baví mě se na to ale dívat,“ říká vítězka čtyř grandslamů.

České tenistky jí dělají velkou radost. Hlavně z výkonů Petry Kvitové v zápasech s novou světovou jedničkou Španělkou Muguruzaovou a pak i s Američankou Venus Williamsovou byla nadšená.

„Myslím si, že kdyby vyhrála ten zápas, tak to vyhraje celé. Hrála opravdu výborně,“ vrátila se k zápasu Petry Kvitové s Venus Williamsovou i k výkonům teď už sesazené světové jedničky Karolíny Plíškové, pro kterou měla pochopení.

Je mi to jedno, extra výhody to nemá, nelituje Plíšková ztráty postu světové jedničky

Číst článek

„Víte, že je to obhajovat hodně bodů. Prostě je na vás tlak. Já jsem si to taky prožila. Musí si tímhle projít. Kdyby třeba nějaký grandslam vyhrála, tak by se s tím byla asi schopná trochu vyrovnat. Já to ale absolutně chápu,“ vypráví bývalá česká tenistka.

Ona sama světovou jedničkou v singlu navzdory čtyřem získaným grandslamovým titulům nikdy nebyla. V době, kdy se ji stát mohla, se zrovna měnilo bodování a právě Mandlíková na to tenkrát doplatila.

„Kdyby neměnili, tak jsem byla první. Lhala bych vám, kdybych řekla, že mě to trochu nemrzelo. Pro mě ale byly vždycky nejdůležitější grandslamy. Já jsem si vždycky říkala, že když vyhraju grandslam, že budu první. Nevyšlo to no,“ prozradila Mandlíková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme