Hingisová má už 25 grandslamových titulů. Nedává rány, ale neskutečně čte hru, uznává Hradecká

Tenistky Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková na první společný titul nedosáhly. Ve finále US Open bojovaly s vlastní nervozitou a hlavně s výtečnými soupeřkami, Čchan z Tchajwanu a Švýcarkou Martinou Hingisovou, čerstvou majitelkou 25 grandslamových titulů.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Hingisová má už 25 grandslamových titulů

Martina Hingisová má už 25 grandslamových titulů | Foto: Andrew Kelly | Zdroj: Reuters

Dvacet pět grandslamových titulů. Když Martina Hingisová dostala na slavnostním ceremoniálu otázku, jak se jí to poslouchá, odpověděla jedním slovem: "Úžasně."

Nadal slaví po hladké výhře nad Andersonem třetí titul na US Open

Číst článek

Ještě před víkendem měla grandslamových titulů třiadvacet, číslo dresu Michaela Jordana, jak americkému publiku připomněla. Teď po triumfu v mixu a deblu z US Open má o dvě trofeje víc.

A mimochodem, když zmíněný legendární basketbalista v devadesátých letech táhl Chicago k finálovým zápasům v NBA, ona už také hrála o tituly.

„Když jsem vyrůstala, tak jsem to tolik nevnímala. Ale ty úspěchy, je neskutečné, co dokázala,“ říká Kateřina Siniaková a myslí tím i výtečný rok 1997, ve kterém tehdy šestnáctiletá Hingisová postupně vyhrála singlové tituly v Melbourne, Wimbledionu a na US Open.

Grandslamové trofeje sbírala i dál, později už jen v ženské a smíšené čtyřhře. Ale způsob, kterým vyhrávala, zůstává hodně podobný.

„Ona neskutečně čte hru, dokáže přečíst soupeřky, co jim nejmíň vyhovuje. Dokáže i na kurtu zareagovat na situace. Sice nehraje rány, ale dostane člověka do nekomfortních. Ví, co má zahrát, aby se to člověku nehrálo dobře,“ vysvětlila Lucie Hradecká.

I proto sledují fanoušci i 20 let od slavnostního otevření stadionu Arthura Ashe Martinu Hingisovou na stejném místě znovu jako šampionku, i když tentokrát ne v singlu, ale v deblu s Tchajwankou Čchan a mixu s Jamiem Murrayem.

Jaroslav Plašil, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme