Hlaváčková je ve finále Turnaje mistryň, ve čtyřhře ukončila kariéru Martiny Hingisové

Česká tenistka Andrea Hlaváčková si po pěti letech zahraje finále Turnaje mistryň. V semifinále s Maďarkou Timeou Babosovou vyřadila Jung-žan Čchan a Martinu Hingisovou, pro kterou šlo o poslední zápas v kariéře.

Singapur Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Hlaváčková a Timea Babosová

Andrea Hlaváčková a Timea Babosová | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Martinu jsem porazila jen dvakrát v kariéře. Mrzí mě, že to byl dneska její poslední zápas, ale jsem nadšená, protože to byl výborný zápas. Vůbec mi nedocházelo, že máme mečbol, říkala jsem si, co budeme dělat v další výměně,“ řekla po zápase na kurtu nadšená Andrea Hlaváčková.

Ve finále Turnaje mistryň si zahraje po pěti letech, tehdy se do boje o titul dostala společně s Lucií Hradeckou, letos je její partnerkou Maďarka Timea Babosová.

V semifinále společně vyřadily Jung-žan Čchan z Tchaj-wanu a legendární Švýcarku Martinu Hingisovou za hodinu a 45 minut ve dvou setech 6:4 a 7:6. V prvním setu díky dvěma využitým brejkbolům rychle vedly 4:1 a i přes jedno vlastní ztracené podání dokázaly náskok uhájit.

Druhý set byl delší a dramatičtější, trval přes hodinu. V závěru česko-maďarský pár zvládl krizový moment, když se Babosová dokázala vrátit na kurt i s bolavým kotníkem. Maďarka pak v závěru tie-breaku zvládla důležitá podání. Martina Hingisová proti mečbolu poslala míček do autu.

„Bude to znít blbě, ale dneska to byl výkon, kterej měl velký koule. Nebála jsem se. Na konci tam byl hrozný moment, v tie-breaku se nám nepovedly dva voleje, hodně lehké a hodně rozhodující. Vypadalo to ošklivě, ale udržely jsme to hlavou a vyhrály jsme,“ řekla pak Hlaváčková Radiožurnálu.

Soupeřky Andrey Hlaváčkové s Timeou Babosovou vzejdou z druhého semifinále. Ruské obhájkyně titulu Makarovová s Vesninovou nastoupí proti nizozemsko-švédskému páru Bertensová, Larssonová od tří hodin odpoledne. 

Ještě předtím jsou na programu obě semifinále dvouhry, v tom prvním prohrála Karolína Plíšková s Dánku Caroline Wozniackou.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):
Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková, Babosová (3-ČR/Maď.) - Hingisová, Chan Yung-jan (1-Švýc./Tchaj-wan) 6:4, 7:6 (7:5).

10:00 Karolína Plíšková (3-ČR) - Wozniacká (6-Dán.),
13:30 V. Williamsová (5-USA) - Garciaová (8-Fr.),
15:00 Makarovová, Vesninová (2-Rus.) - Bertensová, Larssonová (8-Niz./Švéd.).

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme