Hlaváčková s Babosovou vyhrály Turnaj mistryň, o titulu rozhodly v super tie-breaku

Tenistka Andrea Hlaváčková s maďarskou spoluhráčkou Timeou Babosovou ovládly čtyřhru na Turnaji mistryň. Ve finále porazily Kiki Bertensovou a Johannu Larsonnovou 4:6, 6:4 a 10:5 v rozhodující zkrácené hře.

Tento článek je více než rok starý.

Singapur Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Hlaváčková a Timea Babosová

Andrea Hlaváčková a Timea Babosová | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Soupeřky hrály skvěle. Věděly jsme, že nás čeká něco těžkého. Byly jsme trošku nervózní, nehrály jsme tak dobře jako v předchozích zápasech. Ale na konci jsme se dokázaly víc uvolnit,“ řekla po finále Turnaje mistryň přímo na kurtu nadšená Andrea Hlaváčková.

'Martino, promiň.' Hlaváčková uštědřila kamarádce Hingisové poslední porážku

Číst článek

Finále čtyřhry trvalo hodinu a půl. V prvním setu se dlouho čekalo na brejkbol, až v desáté hře se prosadily Kiki Bertensová a Johanna Larssonová. Nizozemsko –švédský pár díky jediné využité příležitosti okamžitě získaly první set.

Andrea Hlaváčková s Timeou Babosovou poprvé  získaly podání soupeřek hned zkraje druhé sady, ale o výhodu hned přišly. Rozhodující brejk získaly v gemu na 4:3. O chvíli později vyrovnaly.

„Ve druhém setu jsme musely něco změnit, hrály jsme důrazněji. Jsem šťastná, že jsme ukázaly, že když si za tím jdete, uspějete,“ osvětlila změnu taktiky Timea Babosová.

 

Maďarka byla hlavní hvězdou super tie-breaku. O držitelkách Poháru Martiny Navrátilové totiž rozhodla zkrácená hra na deset vítězných míčků, kde Timea Babosová pálila od základní čáry, Hlaváčková zakončovala na síti mezi stále nervóznější soupeřky.

Po hodině a půl využila Timea Babosová hned první z pěti mečbolů na 10:5. Trofej jim předala Martina Navrátilová, po které je pojmenovaná.  Andrea Hlaváčková ji získala jako první po dvaceti letech. 

Turnaj mistryň zakončí odpolední finále singlistek, ve kterém se utkají Caroline Wozniacká a Venus Williamsová. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme