Hlaváčková a Šafářová zahájily travnatou část sezony vítězně, Kristýna Plíšková vypadla

Andrea Hlaváčková zahájila vítězně travnatou část sezony. Na turnaji v Hertogenboschi přehrála Asiu Muhammadovou z USA. Kristýna Plíšková nestačila na Estonku Anett Kontaveitovou. Na turnaji v Nottingamu se dařilo Lucii Šafářové, která porazila Američanku Grace Minovou a postoupila do druhého kola.

Tento článek je více než rok starý.

Hertogenbosch / Nottingham (Aktualizováno: 20:49 13. 6. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Zdroj: Reuters

Zatímco Plíšková nestačila na Kontaveitovou, jež má v poslední době skvělou formu, Hlaváčková na nizozemské trávě navázala na své úspěchy v kvalifikaci i na pondělní nečekaný postup jiné Češky Petry Krejsové. O čtvrtfinále si plzeňská rodačka zahraje proti domácí Arantxe Rusové.

Hlaváčková měla původně začít turnaj proti Kazašce Jaroslavě Švedovové, ale na poslední chvíli jí připadla nová soupeřka. Muhammadová dostala šanci jako lucky loser a dvě hodiny hrála s Češkou zcela vyrovnaně. Poslední game při podání soupeřky však Hlaváčková zvládla skvěle a vítěznými údery vybojovala postup.

Druhou výhru dne si Hlaváčková připsala v prvním kole čtyřhry po boku maďarské partnerky Timey Babosové, s níž plní roli nejvýše nasazeného páru.

Plíšková rovněž ztratila vedení 1:0 na sety, ale naopak její výkon šel v závěru rapidně dolů. Ve třetí sadě uhrála proti Kontaveitové jediný game.

Tenisový turnaj mužů a žen v Hertogenboschi (tráva):
Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Hlaváčková (ČR) - Muhammadová (USA) 6:3, 3:6, 6:4, Kontaveitová (Est.) - Kristýna Plíšková (8-ČR) 6:7 (5:7), 6:3, 6:1, Hogenkampová (Niz.) - Minellaová (Luc.) 6:3, 6:3.

Šafářová vítězstvím ukončila sérii čtyř porážek na WTA Tour. Začátkem května nenastoupila na turnaji v Praze kvůli nemoci k duelu druhého kola s Kristýnou Plíškovou, poté prohrála své první zápasy v Madridu, Římě i grandslamové Paříži.

Více se jí dařilo na French Open ve čtyřhře, kde s tradiční partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA dokráčela až k titulu a získala pátou grandslamovou trofej.

V úterním duelu proti kvalifikantce Minové, jež je ve světovém žebříčku na začátku třetí stovky, splnila Šafářová roli favoritky. Pátá nasazená Češka měla na dosah vítězství bez ztráty setu, ale ve druhé sadě za stavu 5:4 nevyužila při podání soupeřky dva mečboly. Set poté prohrála 5:7 v tie-breaku.

Třetí sada už byla jasnou záležitostí Šafářové. Čtyřiačtyřicátá hráčka žebříčku sice neproměnila další dva mečboly při servisu Minové, v dalším gamu však zápas dopodávala k vítězství. V druhém kole se Šafářová utká s Hsieh Su-wei z Tchaj-wanu.

Výsledky tenisového turnaje žen v Nottinghamu
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (5-ČR) - Minová (USA) 6:3, 6:7 (5:7), 6:2, Naraová (Jap.) - Davisová (3-USA) 6:3, 6:3, Riskeová (4-USA) - Watsonová (Brit.) 6:2, 6:3, Bartyová (Austr.) - Mariaová (Něm.) 4:6, 6:3, 6:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme