Karolína Plíšková poprvé na Turnaji mistryň prohrála, nestačila na Jelenu Ostapenkovou

Česká tenisová jednička nestačila v posledním zápase bílé skupiny na Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, které podlehla 3:6 a 1:6. Semifinále měla česká hráčka jisté už před zápasem. Andrea Hlaváčková s Timeou Babosovou zdolaly Martínezovou a Klepačovou 6:3, 6:4 a slaví postup do semifinále turnaje. To si naopak nezahraje Květa Peschkeová, která spolu s Gröenefeldovou prohrála s Hingisovou a Čchan 3:6 a 2:6.

Tento článek je více než rok starý.

Singapur (Aktualizováno: 11:33 26. 10. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň

Karolína Plíšková na Turnaji mistryň | Zdroj: Reuters

První brejkbol v zápase si připsala mladá lotyšská tenistka. Ta zvýšila na 2:1 v prvním setu, když hru získala především díky třem dvojchybám Plíškové.

Česká tenistka dokázala rychle srovnat a následně Lotyšce také vzít podání. Za stavu 3:3 se ale výrazně zlepšila Ostapenková a do konce sady, která skončila 6:3, nedovolila získat Češce ani jednu hru.

Ve druhém setu už byla poslední vítězka French Open jasně lepší hráčkou a Plíškovou přehrávala. Za hodinu a šest minut tak lotyšská hráčka zvítězila 6:3 a 6:1.

Plíšková měla postup ze skupiny jistý už před čtvrtečním utkáním, naopak její soupeřka už byla bez naděje na další pokračovaní v turnaji. Jméno své další soupeřky se česká jednička dozví v pátek.

Další Češkou, která se ve čtvtek představila v Singapuru byla Andrea Hlaváčková. Ta jako turnajová trojka spolu s Babosovou v prvním setu dvakrát prolomily podání soupeřek Martínezové s Klepačovou, zatímco samy nečelily ani jednomu brejkbolu.

Po dalším brejku v šesté hře druhé sady směřovala česko-maďarská dvojice k bezproblémové výhře, avšak za stavu 5:4 poprvé v zápase ztratila podání.

Hned v dalším gamu ale Hlaváčková s Babosovou utkání po necelé hodině a půl ukončily.

"Myslím si, že je to hodně znát v trénincích, že se každý den člověk cítí lépe a lépe. Nestresuje se nad nějakým špatným dnem. Dnes se cítím poprvé dobře, jinak jsem byla nemocná," řekla pro Radiožurnál Hlaváčková.

Posedmé startovala na Turnaji mistryň dvaačtyřicetiletá Peschkeová. Na akci pro nejlepších osm párů sezony se vrátila po třech letech, jejím největším úspěchem je vítězství z roku 2010 s Katarinou Srebotnikovou.

Jsem pyšná, že jsem pořád schopná držet krok s elitou, říká deblistka Květa Peschkeová před Masters

Číst článek

S německou parťačkou Grönefeldovou nedokázaly ukončit vítěznou sérii Hingisové s Chan Yung-jan. Švýcarsko-tchajwanskému páru vzdorovaly jen v úvodu, kdy vedly 3:2 s brejkem. Pak ale prohrály čtyři hry za sebou a set ztratily. Ve druhém jim favoritky povolily jen dva gamy.

Hingisová a Chan Yung-jan tak vítěznou sérii prodloužily už na devatenáct zápasů. Ukončit ji budou chtít Hlaváčková s Babosovou, které světovým jedničkám nedávno podlehly ve finále turnaje v Pekingu.

ČTK, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme