'Hledám někoho, s kým mi bude fajn.' Šafářová nevylučuje, že zůstane bez trenéra

Ve srovnání s vážným zraněním deblové spoluhráčky a kamarádky Bethanie Mattekové-Sandsové je to pro Lucii Šafářovou maličkost a dost možná to ani nejde nazývat komplikací. Zkušená česká tenistka se po dlouhé době vydala na grandslamový turnaj bez trenéra a není vyloučeno, že to tak i nějakou dobu ještě zůstane. Najít správného kouče totiž nemusí být jednoduché.

Tento článek je více než rok starý.

Wimbledon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

„Myslím si, že jsem ve fázi kariéry, kde se už moc věcí změnit nedá. Je to o tom být v pohodě a připravená. Regenerace není taková jako před deseti lety, takže hledám někoho, s kým mi bude fajn. To třeba Iveta (Vacenovská) skvěle splňuje," vysvětlila Radiožurnálu Lucie Šafářová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdo bude trénovat Lucii Šafářovou, zjišťoval Jaroslav Plašil

Kamarádku, stolní tenistku Ivetu Vacenovskou, zabíraly kamery během turnajů v travnaté části sezony tak často, že si mnozí fanoušci mohli myslet, že jde o novou trenérku české tenistky.

„Je to vlastně po Robovi můj nejúspěšnější kouč," směje se Šafářová. Právě Kanaďan Rob Steckley ji před lety dovedl do nejlepší světové pětky, takže není divu, že teď toto jméno česká tenistka připomněla.

Už před tím trénovala třeba i se ženou, Srbkou Biljanou Veselinovićovu, zatím naposledy pod Františkem Čermákem.

„Beru si k sobě lidi, které mám lidsky ráda, o to je pak těžší se rozcházet. Ale myslím, že jsme se rozešli v dobrém a budeme dobře vycházet. Je to těžké rozhodnutí, ale v určité fázi je třeba ho udělat, aby se člověk posunul dál," přiznává Šafářová.

Ze všech předních českých tenistů současnosti zřejmě nejvíce zkušeností s různými typy trenérů, a tak také možná nejlépe ví, jak těžké je spolupráci ukončit nebo naopak dobrého kouče najít. Přesto, nebo možná právě proto, že se někteří i sami nabízejí.

Doufám, že se dá co nejdříve dohromady, říká po zranění své deblové partnerky Lucie Šafářová

Číst článek

„Co se rozšířilo, že jsem skončila s Frantou, tak je to oboustranné. Občas se někdo ozve, ale většinou je to ten hráč, co to většinou rozhoduje," řekla Lucie Šafářová, která nevylučuje, že teď nějakou dobu zůstane bez kouče.

V přípravě využívá sparingpartnerů, zkušeností má dost, své tělo už také dobře zná, a jak se i Radiožurnál přesvědčil při časosběrném natáčení dokumentu Olympijský rok, ona není typem tenisty, který by v tréninku něco ošidil, když nad sebou zrovna necítí bič přísného kouče.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme