Holky měly zájem hrát, říká k nominaci na zápas proti Švýcarsku fedcupový kapitán Petr Pála

Skoro 10 měsíců už čekají české tenistky na další zápas ve Fed cupu. Loni v semifnále podlehly v Tampě domácím Američankám 2:3. Nový ročník týmové soutěže začnou fedcupové reprezentantky druhý únorový víkend v Praze proti Švýcarkám.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Pála je v současnosti nejúspěšnějším fedcupovým kapitánem své věkové kategorie

Fedcupový kapitán Petr Pála | Zdroj: ČTK

Čekání od loňského dubna na další zápas bylo pro českého kapitána Petra Pálu dlouhé. I proto, že po třech titulech v řadě, tentokrát sledoval finále doma z obýváku.

„To mi přišlo malinko smutný, ale nejde vyhrávat pořád. Člověk musí věřit tomu, že se o nějaký ten pohár zase popereme a proč nezačít cestu při utkání se Švýcarskem,“ řekl na tiskové konferenci k nominaci Pála.

Jinak si ale musí poslední roky ve funkci kapitána užívat. Za sedm sezón české tenistky vyhrály Fed cup hned pětkrát.

Kapitán Pála nominoval na fedcupové utkání proti Švýcarsku Plíškovou, Strýcovou, Kvitovou a Šafářovou

Číst článek

Na první kolo tohoto roku proti Švýcarsku má kapitán českého výběru k dispozici silné kvarteto Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Petra Kvitová a Lucie Šafářová.

„Holky měly zájem hrát. Hraje se doma. Tak to je vždycky velký impuls, proto aby reprezentovaly. Předvést se před domácím publikem. Věřím tomu a byl bych moc rád, kdybychom se v takovém zájmu snažili letos odehrát v jakémkoliv kole,“ doufá Pála.

Do nominace se tak nevešla třeba Denisa Allertová, která na Australian Open došla do osmifinále.

Přednost dostaly tenistky, které jsou všechny v elitní třicítce světového žebříčku. Poprvé se po sporu o trenéra Tomáše Krupu sejdou v jednom týmu Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. I proto ještě před nominací Petr Pála s oběma tenistkami mluvil.

„Samozřejmě jsem chtěl, abychom si řekli pár věcí mezi šesti očima, protože jsem chtěl taky vědět, jak to vypadá,“ popisoval Pála.

Poprvé se letos fedcupové reprezentantky sejdou v neděli 4. února a hned budou mít možnost utužit partu.

„Začínáme večeří, Lucka Šafářová bude mít zrovna narozeniny, jak to tak bývá,“ připomíná kapitán Petr Pála tradiční narozeninovou oslavu v úvodu fedcupové sezóny.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme