Hvězdní tenisté míří do Prahy. Před O2 arenou vyroste tréninkové hřiště i fanzóna

Sportovní fanoušky v Česku čeká příští víkend velký svátek. Do Prahy na premiérový Laver Cup totiž dorazí světové tenisové hvězdy v čele se Švýcarem Rogerem Federerem nebo čerstvým vítězem US Open Španělem Rafaelem Nadalem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer a Tomáš Berdych si zahráli tenis na lodi pod Karlovým mostem

Roger Federer a Tomáš Berdych si zahráli tenis na lodi pod Karlovým mostem | Foto: Jaroslav Plašil

V pražské O2 areně a na přilehlém parkovišti je to jako v mraveništi. Ozývají se vrtačky a brusky, dělníci vykládají desky z kamionů a prostorem se prohání vysokozdvižný vozík. Hned vedle haly, která většinou slouží hokeji, roste zastřešený tenisový kurt. Příští týden se totiž v Praze na prvním ročníku Laver Cupu sejde tenisová smetánka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před O2 Arenou je v posledních dnech kvůli tenisovému Laver Cupu rušno

Ředitel pořádající společnosti Česká sportovní Vladimír Šafařík má zkušenosti s pořádáním Davis Cupu, Fed Cupu i NHL v Praze. I pro něj se ale jedná o novou zkušenost. „Potkávám se s jinými lidmi. Je zde hodně zahraničních týmů, které je třeba zkoordinovat. Jedná se o nový turnaj, takže nemáme manuál, podle kterého bychom se mohli řídit,“ prozradil Radiožurnálu.

Pro potřeby turnaje vedle O2 areny a tréninkového kurtu roste také fanzóna, která má pojmout až tři tisíce lidí. Už příští týden tady budou moci fanoušci na vlastní oči z bezprostřední blízkosti sledovat přípravu nedávného vítěze US Open Španěla Rafaela Nadala. Do Prahy přijede i Švýcar Roger Federer, který měl v poslední době zdravotní problémy se zády.

V týmu Evropy figuruje i Tomáš Berdych. „Taková skupina světových tenistů se tu už dlouho neobjeví. Jde mi mráz po zádech, je to pro nás velká čest,“ řekl Šafařík. Hvězdní hráči mívají hvězdné manýry. Podle výkonného ředitele turnaje Steva Zackse ovšem pořadatelé zatím nemuseli řešit žádné speciální přání a hráči se spíš těší na novou zkušenost.

„Jsou nadšení a v dobré náladě. Těší se na týmovou soutěž, což nezažívají tak často,“ potvrdil Zacks. Premiérový ročník tenisového Laver Cupu bude hostit Praha od 22. do 24. září.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme