Věděla jsem, že tady moji fanoušci budou, pochvaluje si polská tenistka Świateková turnaj v Ostravě

Nejen Petra Kvitová dokáže na ostravském turnaji tenistek WTA přitáhnout pozornost diváků. Daří se to i Polce Ize Świateková, která bude hrát v pátek čtvrtfinále turnaje proti Kazašce Eleně Rybakinové. A právě díky turnajové jedničce proudí do arény stovky polských fanoušků.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Iga Šwiateková

Iga Šwiateková | Zdroj: Reuters

Katovice, Bielsko-Biala nebo například Ratiboř. Z těchto měst přijeli tenisoví fanoušci podpořit Igu Światekovou. Dvacetiletá tenistka se jim odvděčila třeba výhrou ve druhém kole nad Kazaškou Juliou Putincevovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak si turnaj v Ostravě užívá polská tenistka Iga Šwiateková

„Už když jsem se do Ostravy chystala, tak jsem věděla, že tady moji fanoušci budou. Právě to mi dodalo spoustu energie a doufám, že dorazí i příště. V této sezoně jsem před tak velkým publikem snad ani nehrála a věřím, že polští fanoušci si nenechají ujít ani můj další zápas,“ vysvětluje Iga Świateková.

Loňská vítězka grandslamového turnaje French Open a šestá hráčka světového žebříčku WTA si bouřlivou polskou kulisu v Ostravě užívá.

Polský tenisový zázrak: Iga, co poslouchá Guns N’ Roses, může na French Open psát dějiny

Číst článek

„Hrát před polskými fanoušky je naprosto skvělé, zbožňuji to. V tuto chvíli prožívám nejpříjemnější okamžiky v sezoně. Polské publikum mi vždy dodá motivaci a hodí se to i teď, protože současná sezona je hodně náročná,“ doplňuje dvacetiletá tenistka, které polští fanoušci vytvořili v Ostravě domácí atmosféru.

V hledišti nechybí ani plakáty s nápisem Iga Jazda, které by se daly přeložit do češtiny jako Jedem, Igo nebo Igo, do toho.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme