Čtvrtfinále v Indian Wells prohrála i Karolína Plíšková, nestačila na Bencicovou

Ani druhá česká zástupkyně ve čtvrtfinále turnaje v Indian Wells mezi nejlepší čtyři nepostoupila. Karolína Plíšková prohrála zápas s ve formě hrající Švýcarkou Belindou Bencicovou ve třech setech.

Indian Wells Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Grant Winter | Zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Plíšková hrála na tvrdém povrchu v Kalifornii mezi nejlepší osmičkou počtvrté v řadě, ale stejně jako loni se do semifinále nedostala. Dvaadvacetiletá Bencicová opět potvrdila skvělou formu, v předchozím kole hladce vyřadila světovou jedničku a obhájkyni titulu Naomi Ósakaovou z Japonska.

Vondroušová v Indian Wells skončila. Ve čtvrtfinále po boji nestačila na světovou šestku

Číst článek

Svou vítěznou natáhla už na dvanáct zápasů a po triumfu v Dubaji útočí na druhý titul za sebou.

Švýcarka, 23. hráčka žebříčku WTA, se v úvodu zápasu lépe pohybovala a dvakrát sebrala Plíškové podání. Česká tenistka mohla srovnat na 3:3, ale promarnila oba brejkboly.

Brejk se jí povedl až na začátku druhé sady, hned vzápětí přišel díky agresivnější hře i druhý, avšak soupeřka ani za stavu 0:4 nerezignovala. Snížila na 3:4, tři možnosti na vyrovnání ale nevyužila. V úporném boji ještě Bencicová odvrátila čtyři setboly, při pátém poslala míč do sítě.

V třetím setu Švýcarka opět přidala na důrazu a útočila. Dlouhou čtvrtou hru ještě nezískala, ale brejkem v osmém gamu pak zápas rozhodla. Při mečbolu se return Plíškové nevešel do dvorce a zápas po dvou hodinách a 18 minutách skončil.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme