Je mi to jedno, extra výhody to nemá, nelituje Plíšková ztráty postu světové jedničky

Osm týdnů byla v pozici světové jedničky, ale další už alespoň prozatím nepřidá. Karolína Plíšková podlehla podlehla ve čtvrtfinále US Open v New Yorku domácí Coco Vandewegheové 0:2 na sety a hned po grandslamovém turnaji uvolní křeslo pro nejlepší hráčku Španělce Garbiňe Muguruzaové.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Jenom Australanka Goolagongová byla v čele světového žebříčku kratší dobu, sláva i povinnosti všech dalších světových jedniček trvaly déle. Ale to není věc, která by teď po čtvrtfinálové porážce Karolínu Plíškovou mrzela.

Federerova série skončila. Do semifinále US Open jde Del Potro

Číst článek

„Je mi to fakt jedno, jestli jsem první nebo druhá. Myslím, že to ani na nic nemá vliv. Když skončíte rok jako jednička, je to dobré, ale jinak tam extra výhody nejsou. Jak všichni čekají, že něco spadne z nebe, tak nic nespadne,“ usmála se pro Radiožurnál po čtvrtfinálové porážce na US Open Karolína Plíšková.

„Možná je to ještě horší. I ty horší tenistky jsou připravené a hrají dobrý tenis, který by možná ani nehrály,“ připomíná zvýšenou motivaci tenistek Karolína Plíšková a vidět to bylo až na jedinou výjimku ve všech předchozích zápasech na turnaji.

Poznala to i ve čtvrtfinále proti domácí Coco Vandewegheové. „Hrála jeden z nejlepších zápasů, co jsem s ní hrála. Myslím, že je schopná hrát o hodně hůř a dělat hodně laciných chyb,“ zamyslela se.

Podobnou situaci ale z druhé strany Karolína Plíšková právě na US Open zažila loni, kdy naopak ona velké favoritky porážela a tehdejší světovou jedničku Serenu Williamsovou sesadila z trůnu.

„Byla jsem v pozici, kdy nemám co ztratit. A ona musela. Taky se jí nehrálo dobře, já jsem do toho šla uvolněně, nikdo ode mě nic nečekal a to je lehčí. Vloni mi to sedlo, letos to bylo jiné,“ srovnává své zkušenosti Karolína Plíšková.

I za tu nejčerstvější, která souvisí se ztrátou světové jedničky, je ale ráda. Navíc, rozdíly mezi hráčkami v čele žebříčku jsou tak malé, že už ji za pár dalších turnajů může znovu využít.

„Asi nejde skákat do stropu, ale zkušenost je to dobrá a věřím, že se mi na dalších grandslamech bude hrát líp,“ věří Karolína Plíšková.

WTA dvouhra (ženy) | 35. týden 2017
Jméno Národnost Turnajů Bodů
1. Karolína Plíšková Česká rep. 20 6390
2. Simona Halepová Rumunsko 18 6385
3. Garbiñe Muguruzaová Španělsko 22 5860
4. Jelina Svitolinová Ukrajina 21 5530
5. Caroline Wozniacká Dánsko 24 5350
6. Angelique Kerberová Německo 21 5146
7. Johanna Kontaová Velká Británie 21 4750
8. Světlana Kuzněcovová Rusko 20 4410
9. Venus Williamsová USA 17 4216
10. Dominika Cibulková Slovensko 24 3830

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme