Je to oficiální. Karolína Plíšková je světovou jedničkou

Propočty to prozradily už dřív, s potvrzením se muselo čekat. Ženská tenisová asociace WTA vydala žebříček, kterému poprvé v historii vládne tenistka z České republiky. Karolína Plíšková má na Simonu Halepovou náskok 185 bodů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková sice ve Wimbledonu vypadla už ve druhém kole, přesto se posunula do čela žebříčku. Pomohlo jí vypadnutí Rumunky Simony Halepové, na kterou má nyní náskok 185 bodů. 

Za těhotnou Serenu nemůžu, odráží pochybování o cestě na tenisový trůn Plíšková

Číst článek

„Myslím si, že je stále co zlepšovat. Určitě nebudeme brát jako uspokojení to, že jsem se posunula na tu jedničku. Navíc Halepová i Kerberová na mě obě mají jenom pár bodů. Můžou mě lehce přeskočit. Budu záležet i na dalších turnajích. Chtěla bych tam co nejdéle zůstat,“ věří nová světová jednička. 

Nejlepší světové hráčky si po Wimbledonu dávají krátkou pauzu a zapojit se hodlají až do srpnového turnaje v Torontu. Minimálně do té doby by měla tenistka z Loun v čele ženského tenisu setrvat, pak ji ale čeká obhajoba vítězství v Cincinnati. 

Tomáš Berdych v Londýně obhájil body za loňské semifinále a v žebříčku zůstává na pantáctém místě. Vítěz Roger Federer je třetí, prohodil si pozici s krajanem Stanem Wawrinkou.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme