Je velká bojovnice. Měla okolo sebe dobré přátele a nespadla na dno, říká maminka Petry Kvitové Pavla

Petra Kvitová už zase poráží soupeřky. Na Roland Garros zvítězila nad Američankou Boserupovou 6:3 a 6:2, a přestože šlo o zápas prvního kola, fanouškovský box české tenistky byl plný jako při finálových duelech.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová se raduje z prvního vítězství po návratu na kurty.

Tenistka Petra Kvitová se raduje z prvního vítězství po návratu na kurty. | Zdroj: Reuters

Rodina, blízcí, kamarádi, trenéři, manažeři i lékařský specialista, ti všichni přišli podpořit Petru Kvitovou. A i když šlo o velmi světlý okamžik v kariéře české tenistky, v boxu převažovala černá. Tričko této barvy s bílými nápisy: Odvaha, víra a pojď' s konkrétními jmény měla totiž většina návštěvníků této části hlediště na sobě, i maminka hráčky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Petra Kvitová má za sebou velký návrat.

„Je velká bojovnice, nespadla na dno. Měla okolo sebe dobré přátele, trenéry. Hodně jsme jí věřili, že se z toho dostane. Je hodně pečlivá na cvičení a má vůli, nikdy neřekla ne. Trénovala a cvičila tu ruku pořád. Nic příjemného to nebylo, ale věřili jsme doktorům a všem,“ říkala pro Radiožurnál Pavla Kvitová po velkém vítězství dcery Petry, kterému ve speciálním dresu s povzbudivými hesly přímo v hledišti stadionu Philippa Chatriera přihlížela.

„Chtěli jsme něco výstižného a doufám, že se to na tom tričku vystihlo. Jsem ráda, že to bylo i vidět v boxu. To, co je tady napsané, je pravda,“ okomentovala Petra Kvitová nápad celého týmu, a že musela mít odvahu i víru, potvrdil i lékařský specialista z Grenoblu Dominique Thomas.

Starší pán v saku, kterého ve vysílání Radiožurnálu další týden uslyšíte, řekl, že je šťastný za to, jak to teď je, pyšný, když vidí tenistku hrát, vždyť tomu prý nikdo nemohl věřit, že to takto půjde. Že si už pět měsíců od přepadení a těžkého zranění zahraje soutěžní zápas na takové úrovni a ještě v něm zvítězí.

Petra Kvitová řekla, že se na French Open nejela jen zúčastnit, kdyby to tak bylo, tak by na turnaj ani nejela. „Určitě jsem chtěla vyhrát. Myslím, že kdybych prohrála, tak by to všechno nebylo tak hezké,“ uvedla. Teď se těší se na středeční utkání, i když to největší vítězství už mohla se svými blízkými a trenéry oslavit.

„Přijde rodina a dáme si i s týmem nějakou večeři a budeme všichni spolu. Lidi, kteří mi strašně pomáhali, jsem zvala na první zápas. Každý mi svým způsobem hrozně pomohl, takže jsem ráda, že přijeli a pomohli mi i tady,“ prozradila v neděli po utkání česká tenistka Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme