Jestli tahle sezona bude nejlepší v kariéře, to nedokážu říct, uvedla Kvitová po úspěšném období

Její návraty domů jsou v posledních měsících hodně podobné. Tenistka Petra Kvitová při nich dost často mívá těžké nohy a také zavazadla. To první souvisí s množstvím zápasů, které odehrála a to druhé s tím, že při tom sbírá turnajové trofeje.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na tiskové konferenci po návratu do Prahy.

Petra Kvitová na tiskové konferenci po návratu do Prahy. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„I na antuce můžu odehrát dobré zápasy,“ řekla viditelně spokojená Petra Kviotvá před plakátem se svou čtvrtou trofejí. Tentokrát ji ve svém domovském klubu v areálu pražské Sparty neměla před sebou na stole, tak jako obvykle, ale za sebou na plátně. I tak vnímá, jak úspěšný pobyt za sebou má.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová po návratu do Prahy

„Já jsem věděla, že se mi v Madridu hraje dobře a že to tam mám ráda. Ale že bych tam turnaj vyhrála, to mě asi v životě nenapadlo. Zatím mě nenapadá spousta věcí, která se odehrává po tom, co jsem se vrátila, a tohle je jedna z nich,“ řekla po svém návratu Petra Kvitová.

Do Prahy přiletěla komplikovaně přes Řím, kde se kvůli lehčímu zranění odhlašovala z turnaje, a přes Frankfurt, kde kvůli špatnému počasí neplánovaně zůstala přes noc. Ale i přes únavu z dlouhého cestování stále vnímá, jak úspěšně sezónu rozehrála. Dokonce lépe než v roce 2011, který byl zatím úplně nejlepším s wimbledonským či fedcupovým titulem i třeba s pohárem z Turnaje mistryň.

„Pro mě je strašně těžké porovnávat něco, co je vlastně neporovnatelné. Od té doby jsem zažila spoustu věci nejen na kurtu, ale i mimo něj a člověk už nikdy nebude stejný, jako byl. Každý se měníme a já se měním jako hráčka i jako člověk. Vždycky jsem říkala, že bych chtěla, aby ta snová sezona v roce 2011 nebyla úplně nejlepší v kariéře, ale jestli to bude tahle nebo snad nějaká jiná, to nedokážu říct,“ přiznala Petra Kvitová.

Velkolepý návrat Kvitové: Jsem ráda, že chodím. Ale ten pocit euforie a vítězství je nedotčený

Číst článek

Ale odpověď na otázku Radiožurnálu, co všechno by mělo nebo mohlo v takové nejlepší sezóně být, radši nechala na posluchačích a čtenářích.

„Nechci se nijak svazovat nějakými výsledky nebo číslem před mým jménem, takže to beru tak, jak to je. Čeká mě další turnaj, další zápasy a uvidíme, jak to dopadne. Každopádně to, co čeho bych chtěla dosáhnout, je ještě spousta, ale nejsem ten člověk, který by se tím úplně prezentoval. Takže pardon,“ řekla s úsměvem česká tenistka.

Zřejmě není úplně složité vytušit, co konkrétně by si Petra Kvitová přála na kurtech zažít. Vždyť co nejlepší číslo u jména nebo grandslamové trofeje, to jsou cíle, kvůli kterým jí stálo za to bojovat, aby se po operaci silně pořezané ruky dokázala vrátit na kurty.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme