Tenista Jiří Veselý v Marrákeši porazil Argentince Londera, zahraje si čtvrtfinále

Tenista Jiří Veselý porazil ve druhém kole antukového turnaje v Marrákeši Argentince Juana Ignacia Londera 6:3, 6:4 a téměř po roce postoupil na okruhu ATP do čtvrtfinále. Naposledy se mezi osmičku nejlepších dostal loni v červnu v Antalyi, kde nakonec vypadl v semifinále. Už před utkáním měl Veselý zaručený návrat do první stovky žebříčku.

Tento článek je více než rok starý.

Marrákeš/Maroko (Aktualizováno: 16:30 11. 4. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Jiří Veselý

Tenista Jiří Veselý | Foto: IMAGO sportfotodienst | Zdroj: ČTK

Pětadvacetiletý Veselý, který v prvním kole překvapivě vyřadil nasazenou dvojku Itala Fabia Fogniniho, nastoupil s ovázaným předloktím levé ruky, v níž drží raketu. V utkání ale ani jednou neztratil svůj servis, k výhře mu stačily dva proměněné brejkboly.

Hned v úvodu druhého setu postihly Londera, který je v žebříčku na 66. místě, žaludeční problémy. Přímo na kurtu zvracel, v utkání nicméně pokračoval. Ve třetím gamu podruhé v zápase přišel o podání a Veselý bez větších potíží dovedl premiérový vzájemný duel k vítěznému konci.

Ve čtvrtfinále narazí Veselý na Španěla Pabla Andújara, jenž porazil 7:6, 6:4 sedmého nasazeného Němce Philippa Kohlschreibera.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme