Jiří Veselý je na prostějovské challengeru ve finále. Může vyhrát už svůj třetí titul

Na tituly z roku 2014 a 2015 může navázat český tenista na turnaji kategorie challenger v Prostějově. V semifinále porazil Američana Tennyse Sandgrena 6:2 a 6:2. Ve finále ho čeká Federico Delbonis, který porazil Markuse Erikssona 7:5 a 7:5. Pokud Veselý zvítězí vyrovnává svou třetí trofejí Radka Štěpánka a Jana Hájka.

Tento článek je více než rok starý.

Prostějov (Aktualizováno: 16:49 9. 6. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý

Jiří Veselý | Zdroj: ČTK

Dnešní zápas se Veselému povedl nejlépe z dosavadních čtyř. Údery měl jisté a působil koncentrovaně. O dva roky staršího Sandgrena, jenž vyřadil nasazenou trojku Nikoloze Basilašviliho z Gruzie i pětku Argentince Nicolase Kickera, nepustil do tlaku. Navíc se Američan trápil s prvním servisem.

Veselý prolomil už ve třetí hře soupeřovo podání a úvodní set získal za pouhých 35 minut. "Určitě jsem podal nejlepší výkon v tomto týdnu. Do zápasu jsem šel s větším klidem. Hodně jsem si pomáhal servisem, neudělal jsem dnes až tolik nevynucených chyb," řekl novinářům Veselý.

Podobně hladký průběh měla i druhá sada. Veselý pokračoval v trpělivé hře a těžil z podání. Další dva brejky Američana zlomily. "Zápas byl o hodně dlouhých výměnách. Když jsem získal brejk, soupeř většinou vždycky povolil," dodal Veselý.

Těšil ho i lepší zdravotní stav. "Viróza už je lepší. Poprvé jsem se dnes dobře vyspal, od rána se cítím lépe. S krkem to ale lepší není. Už jsme zjistili, že mám vyhřezlou ploténku a musím navštívit po turnaji pana profesora Koláře. Není to nic dramatického, ale je třeba to podchytit," poznamenal Veselý.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme