Veselému Sardinie svědčí, po výhře nad domácím Sonegou si zahraje ve čtvrtfinále turnaje

Tenista Jiří Veselý si na novém turnaji na Sardinii zahraje čtvrtfinále. Český hráč ve středu zdolal ve druhém kole pátého nasazeného Lorenza Sonega z Itálie 6:4, 3:6, 6:1 za dvě a čtvrt hodiny. Mezi osmičku nejlepších se letos dostal na okruhu ATP podruhé.

Tento článek je více než rok starý.

Forte Village (Aktualizováno: 18:53 14. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý.

Jiří Veselý. | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

Veselý si většinu zápasu držel jistě servis a první set duelu s osmifinalistou Roland Garros Sonegem (42. v žebříčku ATP) získal díky brejku z úvodní hry utkání.

Tenista Veselý ovládl turnaj v indickém Puné. Na vítězství na okruhu ATP čekal pět let

Číst článek

Jedinou slabou chvilku na podání si vybral v páté hře druhé sady, o servis přišel a set už nezachránil. Ve třetím setu byl aktivnější, nutil soupeře chybovat a rychle vedl 5:0. Tři mečboly při Italově podání ještě nevyužil, ale následně zápas novými míči dopodával.

Sedmadvacetiletý Veselý (67. v pořadí ATP) vrátil Sonegovi porážku z loňského challengeru v Janově. Česká jednička si připsala první vítězství nad hráčem světové padesátky od loňského Wimbledonu.

Letos si Veselý zahrál čtvrtfinále v únoru v indickém Puné, kde nakonec získal titul. O semifinále Sardegna Open bude hrát s Laslem Djerem, jenž v srbském souboji nečekaně porazil 6:4, 7:5 turnajovou dvojku Dušana Lajoviče.

Kvůli pozitivnímu testu na koronavirus musel z turnaje na poslední chvíli odstoupit první nasazený Fabio Fognini. Třiatřicetiletý Ital měl po volném losu v úvodním kole nastoupit proti Robertu Carballésovi, se Španělem se nakonec utká Srb Danilo Petrovič, jenž neuspěl v posledním kole kvalifikace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme