Jsem ráda, že jsem to zvládla hlavou. Kvitové vyšel návrat na kurty na jedničku

Tenistka Petra Kvitová se po těžkém zranění ruky vrátila na kurty vítězně. V prvním kole Roland Garros porazila Američanku Boserupovou hladce 6:3 a 6:2. Petru Kvitovou podporovali přímo v hlediště rodina, trenéři, kamarádi z řad hráčů i lékařský specialista Thomas z Francie. Po zápase mluvil s českou tenistkou reportér Radiožurnálu Jaroslav Plašil.

Tento článek je více než rok starý.

Rozhovor Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová po vyhraném utkání na Roland Garros

Petra Kvitová po vyhraném utkání na Roland Garros | Zdroj: Reuters

Gratuluji k velkému výkonu. Co všechno vám pomohlo, abyste tím utkáním takhle prošla?
Myslím, že to dnes nebylo o tom utkání, ale hlavně o tom všem. Hlavně přijít na ten kurt. Jsem ráda, že lidé, kteří mi byli blízko po celou dobu, přijeli a podpořili mě. Snad jsem se mohla odvděčit za to všechno, co pro mě udělali, a nebýt jich, tak to určitě není takové. Co se týče hry, tak jsem ráda, protože jsem nehrála špatně. Nečekala jsem, že ta hra bude takhle dobrá, hlavně podání a jsem ráda, že jsem to zvládla hlavou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Petrou Kvitovou

Trenéři vám vyrobili speciální tričko s nápisy: Odvaha, víra, pojď! Celý váš boj to dobře symbolizuje a říkali, že vám to chtějí udělat, i když by to bylo třeba kontraproduktivní. Jak jste tuto podporu vnímala?
My jsme všechno vymýšleli tak nějak spolu, takže jsem ráda, že to takhle dopadlo. Myslím, že ta tři slova jsou výstižná. Nemyslím si, že by to mohlo být k neprospěchu. I kdybych dneska nevyhrála, tak si myslím, že to, co je tady napsané, je pravda.

Ale vyhrát jste určitě chtěla. S tím asi každý, kdo vás zná, počítal. Na co si troufáte teď?
Nejela jsem sem jenom se zúčastnit. Kdyby to tak bylo, tak sem nepojedu. Přeci jenom je to tenis, musíte mít aspoň něco nahrané a mít svou hru nějak vyvinutou. Chtěla jsem určitě vyhrát, myslím, že kdybych prohrála, tak by to všechno nebylo tak hezké. Samozřejmě to nemůžete ovlivnit, je to sport. Jsem ráda, že jsem vyhrála, ale nějaké další vyhlídky si teď momentálně nedávám. Jsem ráda, že jsem tady, že hraju. Teď budu mít dva dny volno a potom se zase připravím na další soupeřku a budu se zase snažit hrát co nejlépe. 

Jaroslav Plašil, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme