Jsem z toho špatný, přiznává Djoković po skreči. Nezvyklé, ale stává se to, říká Berdych

Stejně jako loni si zahraje ve Wimbledonu semifinále, ale tentokrát do něj došel nezvyklým způsobem. Tomáš Berdych vedl nad velkým favoritem zápasu Srbem Novakem Djokovićem 1:0 na sety a 2:0 v tom druhém, když soupeř nečekaně vzdal.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhý set začal před chvílí, přesto zápas končí. Novak Djoković právě skrečuje čtvrtfinále Wimbledonu

Druhý set začal před chvílí, přesto zápas končí. Novak Djoković právě skrečuje čtvrtfinále Wimbledonu | Zdroj: Reuters

„Je to nešťastné, že jsem tímto způsobem musel ukončit Wimbledon, grandslam. Jestli je z toho někdo špatný, tak to jsem já. Zkusil jsem hrát, ale ani přestávka na ošetření mi nemohla pomoci,“ litoval po zápase Novak Djoković

Berdych je v semifinále Wimbledonu.Po Djokovićově skreči ho čeká Federer

Číst článek

Už v minulém utkání s Francouzem Mannarinem měl Novak Djoković problémy, ale nejenom v něm, potíže s loktem prý trvají už rok a půl, někdy jsou menší a někdy větší.

„Strávil jsem denně dvě, dvě a půl hodiny na masážním stole před jednotlivými zápasy, abych udělal všechno pro to, abych mohl být fit. Ale nešlo to,“ dodal srbský tenista po prohře s Tomášem Berdychem.

Tomáš Berdych o vážnosti zranění bývalé světové jedničky nevěděl. Tenisté se na turnajích mimo kurt příliš nevídají, takže nebyla příležitost si všimnout.

„Ani v šatně se nikdo nezdržuje. A už vůbec ne, když má problém, takže jsem nic nevěděl. Akorát jsem něco zaslechl z toho, co říkal po zápase. Nelíbilo se mu, že neměl dostatek času mezi zápasy. Nechal se ošetřovat a když jsme začali, bylo vidět, že není fit, není v pohodě,“ všiml si Tomáš Berdych v rozhovoru pro Radiožurnál.

„Je to jiná situace než normálně, člověk ji nezažívá každý den. I tak jsem rád, že se mi to podařilo takhle zvládnout,“ dodává tenista, který si ve Wimbledonu podruhé za sebou zahraje semifinále. V pátek ho čeká Roger Federer.

'Tohle se stává, teď se jede dál'

V kariéře se podobné případy stávají, vždyť už i Berdychovi se na grandslamu stalo, že musel vzdát zápas. I jiným tenistům někdy pomohl podobný osud k dobrým výsledkům někdy i k titulům.

„Možná by to bylo jiné, kdyby tohle člověk zažil při svém prvním semifinále. Ale když už to má párkrát za sebou, ví, co může očekávat. Teď je potřeba se zkoncentrovat,“ vyhlíží tenista z Valašského Meziříčí souboj s legendárním Švýcarem.

„Novak byl poznamenaný a limitovaný, ale kdybych třeba první set prohrál, mohlo to dopadnout jinak. Ale tohle se ve sportu stává, teď se jede dál. V mém tenisu bylo všechno, co bych od sebe očekával,“ potěšil Berdycha výkon ve vynuceně zkráceném utkání.

Dobrému pocitu z vlastního výkonu mohl Tomáši Berdychovi pomoci i pozdrav u sítě od Novaka Djokoviće po konci zápasu. „Říkal, že ho mrzí, jak utkání dopadlo, ale že vidí, že hraju dobře a přej mi hodně štěstí,“ prozradil Berdych.

Jaroslav Plašil, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme