Jsou to ubožáci, reaguje Strýcová na výhrůžky. Plíšková už své profily na sítích předala manažerovi

Sociální sítě jsou pro špičkové tenisty příležitostí, jak být v kontaktu s fanoušky. Jenže běda, když se nedaří. To pak dost často schytávají nadávky a čtou nejrůznější výhrůžky. Třeba na Barboru Strýcovou volal anglicky sázkař i teď při posledním zápase ve Wimbledonu. I proto v poslední době někteří sportovci komunikaci přes internet omezili nebo úplně zrušili.

Wimbledon Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová

Barbora Strýcová | Zdroj: Reuters

Podpisové akce na turnajích jsou pro fanoušky příležitostí jak být svým favoritům opravdu nablízku. A podobné to je třeba i po tréninku nebo po zápase. Hráči se zastaví, vyfotí, občas dostanou i dárek. Na své příznivce vidí, což je zásadní rozdíl oproti anonymnímu prostředí na internetu.

Strýcovou cestou na kurt obtěžoval ve Wimbledonu sázkař. Jestli to nedáš, tak si tě najdu, křičel

Číst článek

Tam tenisté komunikují i s falešnými jmény a profily, dostávají vzkazy, o které nestojí a také proto se odtud v posední době stále častěji stahují. „Už jsem svá sociální média přesměrovala na někoho jiného, takže už mě to absolutně netrápí," říká Radiožurnálu Karolína Plíšková.

I ona, stejně jako řada dalších předních tenistek, už komunikaci s fanoušky nechává výhradně na svém manažerovi. Milé vzkazy se k ní dostanou, těmi horšími se pak nemusí trápit. Jako třeba Barbora Strýcová, která nedávno některé internetové výhrůžky zveřejnila.

„Je to dobrý nápad, dát to někomu na starosti, ale já to chci psát sama za sebe. Je tam kus mě a mám tam spoustu lidí, kteří mi fandí. Jsou hrozně hodní a kvůli nim to nechci rušit a vzdát se toho," zůstává na sociálních sítích Barbora Strýcová.

„Ale je těžké někdy ty zprávy číst. Jsou to ubožáci a řekla jsem si, že se tím nebudu zatěžovat, ale pak už toho bylo tolik...," vysvětluje Strýcová, která nedávno zveřejnila výhrůžky na facebookovém profilu a s jedním nepříjemným fanouškem se potkala naživo přímo před prvním kolem.

Většinou jde o zklamané sázkaře, kteří vyhrožují smrtí nebo těmi nejhoršími nemocemi. A ne každý pak dokáže takové věci přehlédnout.

"Nejradši bych odpověděla"

„To, co píšou Báře, píšou každé. Záleží na tom, do jakého rozpoložení se trefí. Bára asi nebyla v úplně dobrém, tak si to vzala osobněji. Já taková nejsem, někdy mě to naštve. Nejradši bych jim odpověděla, ale pak si řeknu, že se v mé pozici nehodí odpovídat nějakému bláznivému fanouškovi," pochvaluje si své nedávné rozhodnutí Karolína Plíšková.

O sociální sítě a komunikaci s fanoušky už se dlouhou dobu starají manažeři Petře Kvitové. Hráčky a hráči, kteří ještě tak slavní nejsou a osobní manažery třeba nemají, zase třeba ruší (nebo o tom aspoň uvažují) své profily na sociálních sítích. A nejenom kvůli anonymním výhrůžkám.

„Facebook mám, ale přemýšlela jsem, že bych ho zrušila, protože už není takový klid, jaký jsem mívala," přiznává třeba talentovaná česká tenistka Markéta Vondroušová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme