Karolína a Kristýna Plíškovy postoupily. Kateřina Siniaková naopak v Eastbourne dohrála

Na turnaji v anglickém Eastbourne postoupily dvě ze tří českých hráček. Karolína Plíšková si zahraje osmifinále po výhře nad Američanou Riskeovou 6:4 a 6:4. Její sestra Kristýna porazila po boji Britku Naomi Broadyovou 6:2, 6:7, 6:1 a představí ve druhém kole. Kateřina Siniaková prohrála se Soranou Cirsteaovou z Rumunska 3:6, 2:6 a generálka na Wimbledon pro ni končí.

Eastbourne / Velká Británie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková při turnaji v Eastbourne

Karolína Plíšková při turnaji v Eastbourne | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková se kvůli bolavému lokti odhlásila z turnaje v Birminghamu, který v neděli vyhrála Petra Kvitová. První set duelu se 46. hráčkou světa pro sebe rozhodla brejkem v desáté hře, proměnila hned první setbol.

Také ve druhé sadě si česká tenistka držela servis a udeřila v závěru, kdy odskočila na 5:3. Při svém podání sice vlastními chybami promarnila vedení 40:0, ale další komplikace nepřipustila a zápas zakončila smečí.

Zápas Kristýny Plíškové mohl skončit už po druhém setu, ale česká tenistka první mečbol neproměnila. V tie-breaku sice otočila z 1:5 na 6:5, ale soupeřka se znovu vzchopila a po přesně umístěném lobu do rohu dvorce vyhrála 9:7. Třetí sadu pak ale opět jasně ovládla česká hráčka. Tu nyní čeká duel se světovou jedničkou Angelique Kerberovou.

Rovněž Siniaková byla favoritkou, ale o 23 míst horší Cirsteaovou vyřadit nedokázala. Začala přitom brejkem, jenže pak sama o podání čtyřikrát přišla a první vzájemný zápas za hodinu hladce prohrála.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme