Plíšková v Abú Zabí překvapivě padla s 292. hráčkou světa, Muchová odstoupila před zápasem

Tenistka Karolína Plíšková vypadla z turnaje v Abú Zabí ve druhém kole, kde překvapivě nestačila na Rusku Anastasii Gasanovou. Nasazená trojka podlehla 292. hráčce světového žebříčku po setech 2:6 a 4:6. Další česká tenistka Karolína Muchová k zápasu s Ruskou Darjou Kasatkinovou dokonce vůbec nenastoupila. Důvod zatím není znám.

Abú Zabí (Aktualizováno: 11:54 9. 1. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková v semifinále Turnaje mistryň.

Karolína Plíšková | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Plíšková v uplynulých čtyřech letech zahájila třikrát sezonu turnajovým triumfem v oblíbeném Brisbane, kde se letos kvůli koronaviru nehraje. Ve Spojených arabských emirátech se jí pod vedením nového kouče Saschy Bajina zdaleka tolik nedařilo.

V prvním kole světová šestka vyřadila Řekyni Despinu Papamichailovou, na další soupeřku z třetí stovky pořadí WTA však už nestačila. Gasanovová po úspěchu v kvalifikaci debutuje v hlavní soutěži na elitním okruhu a dnes si připsala nejcennější výhru v kariéře.

Jednadvacetiletá Ruska nastoupila proti hráčce z první světové stovky poprvé a hned uspěla.

„Jako kdybych to dneska na kurtu nebyla já. Cítila jsem se tak sebevědomě, mám obrovskou radost,“ řekla Gasanovová na tiskové konferenci.

„Je to překvapení, ale když jsem se ráno probudila, řekla jsem si: Proč ne? Proč bych nemohla vyhrát? Vlastně jsem čekala, že tu vypadnu v kvalifikaci nebo tak něco, ale prostě do toho jdu a chci vyhrát. Chci se letos dostat do druhé stovky žebříčku. Hrát proti tenistce z Top 10 je pro mě skvělá příležitost a šance ukázat, co dovedu,“ prohlásila.

Muchová skrečovala

Muchová ve čtvrtek vstoupila do sezony vítězstvím 6:4, 6:1 nad Dankou Koviničovou z Černé Hory. V pátek zvládla po boku Markéty Vondroušové i úvodní zápas v soutěži čtyřhry, v které rovněž pokračovat nebude.

Kasatkinovou po postupu bez boje čeká v osmifinále Jelena Rybakinová z Kazachstánu.

Karolina Muchova withdrew from the Singles & Doubles Draws.

Singles: Daria Kasatkina advances to the next round by walkover.
Doubles: S. Aoyama/E. Shibahara advance to the next round by walkover.

The match E. Alexandrova vs. H. Watson has now a Not Before 12 noon start.

08:35 – 09. 01. 2021

15 54

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme