Muchová je na Australian Open mezi nejlepšími osmi. Belgičanku Mertensovou porazila 7:6 a 7:5

Karolína Muchová postoupila bez ztráty setu poprvé v kariéře do čtvrtfinále Australian Open. Belgičanku Elise Mertensovou česká tenistka v Melbourne porazila ve 4. kole 7:6, 7:5 a o premiérové grandslamové semifinále se střetne se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

Aktualizujeme Melbourne (Aktualizováno: 10:56 15. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Muchová

Česká tenistka Karolína Muchová | Foto: JAIMI JOY | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletá Muchová vyrovnala postupem do čtvrtfinále svůj nejlepší grandslamový výsledek, jehož dosáhla předloni ve Wimbledonu. Pětadvacátá hráčka světa po krajance Karolíně Plíškové vyřadila další žebříčkovou favoritku, světové šestnáctce Mertensové oplatila loňskou prohru z podzimního halového turnaje v Ostravě.

Bouzková je na turnaji v Melbourne v osmifinále. Česká tenistka porazila Číňanku Ču Lin 6:4 a 6:2

Číst článek

S Bartyovou, jež v osmifinále zdolala 6:3, 6:4 Američanku Shelby Rogersovou, se Muchová dosud utkala jednou a v roce 2018 na US Open jí podlehla ve dvou setech.

Muchové vstup do zápasu proti Mertensové nevyšel. Olomoucká rodačka kupila chybu na chybu a brzy prohrávala 0:4. Pak sice snížila na 2:4, následně ale po dalším získaném podání Belgičanka odskočila na 5:2. Muchová se ale podobně jako v zápase proti Plíškové, kdy v druhé sadě prohrávala dokonce 0:5, ukázala jako mistryně obratu. Sadu dotáhla do tie-breaku, v němž proměnila třetí setbol na 7:5.

Pohodu z vyhrané sady si poslední česká zástupkyně ve dvouhře přenesla do úvodu druhého setu, v němž získala okamžitě brejk. Mertensová ale kontrovala, srovnala na 2:2 a sada opět směřovala do zkrácené hry. Za stavu 5:5 se však Muchová dostala k brejkbolům, soupeřce servis vzala a zápas poté dopodávala čistou hrou. V posledních třech gamech ztratila česká tenistka jen dva míčky.

Stejně jako Muchová v prvních čtyřech zápasech na melbournském grandslamu nepřišla o set Bartyová. Domácí favoritka, jež před Australian Open vyhrála jeden z přípravných turnajů v Melbourne, má aktuálně sérii osmi vítězných zápasů.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 80 milionů australských dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Muchová (25-ČR) - Mertensová (18-Belg.) 7:6 (7:5), 7:5, Bartyová (1-Austr.) - Rogersová (USA) 6:3, 6:4.

Uf tak to byl teda zápas, ohromná gratulace @Karolina Muchova čtvrtfinalistka #AusOpen

10:10 – 15. 02. 2021

3 125

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme