Hrála jsem s polovičním servisem, řekla Muchová po návratu z Austrálie. Trápil ji natržený břišní sval

Navzdory zranění dosáhla čtyřiadvacetiletá česká tenistka na největší úspěch kariéry. Semifinalistka tenisového Australian Open Karolína Muchová už je zpět doma a o své dojmy z uplynulého grandslamu se podělila s novináři na letišti.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová po vyhraném osmifinále

Karolína Muchová | Zdroj: Reuters

Karolínu Muchovou trápilo v Austrálii zranění břišního svalu, kvůli kterému musela i trochu změnit svou hru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Karolína Muchová hodnotí letošní Australian Open a co ji limitovalo

„Celý turnaj jsem hrála většinu zápasů s polovičním servisem. Kdybych mohla servírovat na sto procent, tak by mi to pomohlo. Těžko soudit, protože jsem se musela zlepšit return a to se mi docela povedlo,“ říká nově dvaadvacátá hráčka žebříčku WTA, které vyšetření ultrazvukem potvrdilo natržený břišní sval.

Stejné problémy mělo v Austrálii několik dalších tenistů včetně mužského vítěze Novaka Djokoviče.

„Je pravda, že hodně hráčů mělo zalepená břicha a skrečovalo zápasy. Ta čtrnáctidenní karanténa tomu nepomohla a když jste na pokoji, tak jako já jenom ležíte, a to není úplně nejlepší na břišní sval,“ vysvětlovala čtyřiadvacetiletá rodačka z Olomouce.

Odpočinek a trénink

Muchová teď vynechá minimálně březnový turnaj v Dauhá a v ohrožení je i účast na podniku v Dubaji.

„Necháváme to otevřené, uvidíme, ja se to bude hojit. Potom tam mám Miami a to bych už mohla být zdravotně ready a mohla bych začít víc trénovat, abych ten turnaj kvalitně odehrála,“ myslí si Karolína Muchová, která si ale v nejbližších dnech od tenisu odpočine.

Posléze by mohla znovu začít trénovat, buď v Praze na Štvanici, nebo na Kanárských ostrovech.

„Je možnost, že bych odletěla na Tenerife a tam by se o mě starali z rehabilitačního hlediska a pak bych tam možná začala i trénovat, protože je tam hezké počasí a hraje se venku, to jsou výhody.“ dodává nejúspěšnější česká singlistka na letošním Australian OPen.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme