Po Plíškové nebude na Australian Open startovat ani Muchová, stále ji trápí břišní sval

Česká tenistka Karolína Muchová odřekla start na Australian Open a nebude tak obhajovat účast v semifinále turnaje. Pětadvacetiletá hráčka ukončila letošní sezonu předčasně kvůli potížím s břišním svalem a nyní na sociálních sítích oznámila, že vynechá i lednový grandslam. Už dříve svoji účast odřekla i Karolína Plíšková, která si zlomila ruku.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Profimedia

Muchová si břišní sval poranila právě během Australian Open, který byl kvůli pandemii koronaviru posunut do únorového termínu.

Karolína Plíšková přijde o Australian Open. ‚Bohužel jsem se zranila při tréninku,‘ informovala

Číst článek

Léčila se dva měsíce a teprve před antukovým Roland Garros začala pořádně podávat. Dobře se cítila až na trávě ve Wimbledonu, kdy došla do čtvrtfinále, ale problémy se jí vrátily.

I proto na US Open vypadla již v 1. kole. Poslední zápas odehrála prvního září.

„Mrzí mě, že sezonu 2022 nezahájím na turnajích v Austrálii. Dělám vše pro to, abych byla co nejdřív fit a zpět na kurtu,“ napsala Muchová na twitteru.

Bývalá devatenáctá hráčka světa, jíž nyní patří 32. místo v žebříčku WTA, odehrála letos jen jedenáct turnajů s bilancí 19:9.

Vedle úspěchu v Melbourne a Wimbledonu ještě došla do čtvrtfinále v Madridu a na Gippsland Trophy. Do světové dvacítky se poprvé dostala v květnu a pobyla v ní tři týdny.

Australian Open začne 17. ledna. V hlavní soutěži zůstalo šest českých tenistek, přihlášené jsou pátá hráčka světa Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová, Kateřina Siniaková a Marie Bouzková. Ve dvouhře mužů figuruje Jiří Veselý.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme