Muchové se v generálce na US Open daří, na turnaji v New Yorku postoupila do 2. kola

Tenistka Karolína Muchová postoupila na probíhajícím turnaji v New Yorku do 2. kola. Domácí hráčku Ann Liovou porazila dvakrát 6:4 a její další soupeřkou bude čtvrtá nasazená Naomi Ósakaovou z Japonska.

New York (Aktualizováno: 11:58 23. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Muchová

Česká tenistka Karolína Muchová | Foto: Ibraheem Al Omari | Zdroj: Reuters

Dvacetiletá Liová, které ve světovém žebříčku patří 133. pozice, ztratila podání hned v úvodní hře. To české hráčce stačilo k zisku první sady, druhý set pak Muchová rozhodla brejkem na 3:2. Sama nečelila ani jednomu brejkbolu. S dvojnásobnou grandslamovou vítězkou Ósakaovou se utká poprvé.

Nemyslím, že je to něco důležitého, říká Plíšková o pozici nasazené jedničky na US Open

Číst článek

„Musím říct, že mi ty kurty přijdou rychlé. Cítila jsem se docela zvláštně, ona hrála dobře a a já jsem ráda, že mě podržel servis. V klíčových momentech jsem si to podržela a uhrála, ale nebylo to vůbec lehké. Je to tady opravdu rychlé,“ řekla Radiožurnálu Muchová.

Vneděli do newyorského turnaje, který je generálkou na US Open, zasáhnou i další české tenistky Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a Marie Bouzková, která může v druhém kole narazit na Petru Kvitovou.

Nejvýše nasazenou hráčkou je Karolína Plíšková, která má taktéž v úvodním kole volno a o osmifinále bude hrát s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou.

Murray se vrací

Murray se na okruh ATP vrátil dokonce po devítiměsíční pauze. Trojnásobný grandslamový šampion, jenž letos kvůli zdravotním problémům do sezony ještě nezasáhl, zahájil generálku na US Open vítězstvím 7:6, 3:6, 6:1 nad Tiafoem. Ve druhém kole ho čeká aktuální světová pětka Alexander Zverev z Německa.

„Fyzicky jsem to zvládl celkem slušně. Pohyboval jsem se lépe, než jsem čekal,“ pochvaloval si skotský tenista, jenž má za sebou dvě operace kyčle. Na začátku roku si léčil zhmožděnou pánevní kost z listopadového finále Davisova poháru.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme