Tenistka Muchová se už letos na turnajích neobjeví, kvůli zranění břišního svalu ukončila sezonu

Karolína Muchová předčasně ukončila letošní sezonu. Důvodem je zranění břišního svalu, který potřebuje pětadvacetiletá tenistka doléčit. Informoval o tom její manažer Tomáš Petera pro web iDNES.cz.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Profimedia

Pětadvacetiletá Muchová si natrhla břišní sval cestou do semifinále únorového grandslamu v Melbourne. Léčila se dva měsíce a teprve před antukovým Roland Garros začala pořádně podávat.

Karolína Plíšková znovu přešla na grandslamu přes první kolo, McNallyovou zdolala ve dvou setech

Číst článek

Dobře se cítila až na trávě ve Wimbledonu a hned v Londýně došla do čtvrtfinále. Břišní sval se ozval znovu v Cincinnati, a na US Open i proto vypadla hned v 1. kole.

„Nechceme se v tom potácet i v dalším roce. Především se potřebuje doléčit. Kája skoro polovinu sezony nehrála. Tohle se na její úrovni nesmí opakovat,“ řekl Petera.

Chybět bude i v Praze

Muchová proto nepoletí na velký turnaj okruhu WTA do Indian Wells a nebude ani k dispozici kapitánovi Petru Pálovi pro případnou nominaci do českého týmu v boji o Pohár Billie Jean Kingové v Praze.

Olomoucká rodačka Muchová odehrála letos jen jedenáct turnajů s bilancí 19:9. Vedle úspěchu v Melbourne a Wimbledonu si ještě zahrála čtvrtfinále v Madridu a na Gippsland Trophy. Poprvé se vyhoupla i do světové dvacítky – v květnu byla na tři týdny devatenáctá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme