Tenistka Muchová v Soulu porazila Honovou a je v semifinále. Má šanci na první titul z turnaje WTA

Tenistka Karolína Muchová v Soulu dál živí naději na premiérový titul z turnaje WTA. Australanku Priscillu Honovou porazila 6:3, 6:3 a podruhé v kariéře postoupila do semifinále. Letos v květnu v Praze si třiadvacetiletá Muchová zahrála o titul. O vyrovnání svého maxima bude v sobotu usilovat proti čínské tenistce Wang Ja-fan.

Tento článek je více než rok starý.

Soul (Aktualizováno: 8:17 20. 9. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Muchová

Česká tenistka Karolína Muchová | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Rodačka z Olomouce je ve světovém žebříčku na 45. místě a v korejské metropoli Soulu je třetí nasazená. Roli favoritky proti Honové, jež prošla do hlavní soutěže z kvalifikace, bez problémů splnila za hodinu a 22 minut.

Tenistka Muchová porazila kvalifikantku Babosovou. Bude tak podruhé bojovat o semifinále v Soulu

Číst článek

V prvním setu Muchové stačil jeden brejk v šestém gamu, ve druhé sadě sebrala soupeřce podání dvakrát. Sama odvrátila všech osm brejkbolů a na tvrdém povrchu si letos připsala 21. vítězství při sedmi porážkách.

O dva roky mladší Honové vrátila Muchová dva roky starou porážku právě z korejské metropole. Se svou další soupeřkou Wang Ja-fan se utká poprvé. Číňanka v březnu vybojovala první titul v Acapulcu, kde se hrálo rovněž na tvrdém povrchu.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Muchová (3-ČR) - Honová (Austr.) 6:3, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme