Tenistka Muchová zvládla náročnou bitvu se Sakkariovou a v Madridu si zahraje čtvrtfinále

Česká tenistka Karolína Muchová porazila v osmifinále turnaje v Madridu Marii Sakkariovou z Řecka 6:0, 6:7 a 7:5 za dvě hodiny a 35 minut a postoupila do čtvrtfinále. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Olomouce v něm narazí na Anastasii Pavljučenkovovou.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V madridském čtvrtfinále jsou dvě české tenistky. Muchová navázala na Petru Kvitovou, která postoupila v pondělí a bude hrát se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

‚Tělo mě nepustí, abych hrála na sto procent.‘ Tenistka Muchová stále bojuje nejen se soupeřkami

Číst článek

Muchová ve druhém kole zdolala světovou dvojku Naomi Ósakaovou z Japonska a první set proti Sakkariové odehrála téměř perfektně. Udělala jen čtyři chyby, hrála pestře, zahrála třeba přesný lob a soupeřce uštědřila za 28 minut „kanára“.

Ve druhém setu získala Češka brejk na 2:1, ale zarputilá řecká soupeřka stále častěji nutila Muchovou chybovat. Sada dospěla do tie-breaku, v kterém svěřenkyně Davida Kotyzy otočila z 0:5 na 6:5, ale Sakkariová mečbol při svém servisu odvrátila.

Po výborném returnu si Muchová vybojovala druhý mečbol, dlouhou výměnu při něm zkusila ukončit bekhendem po lajně, ale trefila síť. Sakkariová pak využila svůj pátý setbol a druhý set získala skoro po hodině a čtvrt.

Ve třetím setu se Muchová zdála utahaná, ale opakovaně dotahovala. Z 0:2 srovnala na 2:2, ztrátu na 2:3 zahnala brejkem hned vzápětí a ustála i podání Sakkariové za stavu 4:5 na vítězství.

Od stavu 3:5 hrála Muchová dlouhé míče a nutila soupeřku kazit. Za stavu 6:5 ještě nevyužila třetí mečbol, ale při čtvrtém už poslala Sakkariová míč za základní čáru.

Čtvrtfinálové dvojice na turnaji v Madridu:

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme