Bouzková překvapila v Madridu Plíškovou a je ve druhém kole, postup slaví i Muchová

Marie Bouzková porazila na antukovém turnaji v Madridu v duelu českých tenistek pátou nasazenou Karolínu Plíškovou 6:4, 7:5 a po úspěšně zvládnuté kvalifikaci ve španělské metropoli postoupila už do 2. kola hlavní soutěže. Dál jde i Karolína Muchová, která po obratu porazila 1:6, 6:3, 6:4 Číňanku Čeng Čchin-wen.

Madrid (Aktualizováno: 18:13 28. 4. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Třiadvacetiletá Bouzková získala úvodní set, v němž měly obě hráčky potíže s uhájením vlastního podání, za 48 minut díky přesnější hře.

Muchová naskočila rovnou do klíčové čtyřhry. ‚Je příjemné, když nás ženou diváci,‘ pochvalovala si

Číst článek

Ve druhé sadě pokračovala v trpělivém výkonu a na rozdíl od soupeřky, která se po opožděném vstupu do sezony po zlomenině ruky stále nemůže dostat do tempa, výrazně méně chybovala.

Šanci rozhodnout jí nabídla o sedm let starší Plíšková v jedenáctém gamu, kdy při brejkbolu zahrála dvojchybu a Bouzková v další hře zápas dopodávala.

Dál jde i Muchová

Pětadvacetiletá Muchová vyhrála duel hraný pod zataženou střechou za dvě a půl hodiny. Hned svůj první mečbol 67. hráčka světa proměnila po kraťasu a následném voleji, na který o pět míst hůře postavená soupeřka nedosáhla. Svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy si tak na druhém letošním turnaji připsala třetí výhru v sezoně.

Olomoucká rodačka Muchová se koncem března vrátila na WTA Tour po sedmiměsíční pauze, během níž léčila zraněné břišní svaly.

V Miami vyhrála dva zápasy, ale ke třetímu proti Japonce Naomi Ósakaové nenastoupila. Pak už se představila jen před dvěma týdny v kvalifikaci na finálový turnaj Billie Jean King Cupu a v Praze po boku Markéty Vondroušové vyhrála rozhodující čtyřhru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme