Muchová odvrátila tři mečboly a je poprvé v osmifinále US Open

Dva velké obraty předvedla tenistka Karolína Muchová, aby si poprvé zahrála osmifinále grandslamového US Open. Dvacátá nasazená už v rozhodující sadě 3. kola prohrávala s Rumunkou Soranou Cirsteaovou 3:5, ale vynutila si tie-break,v kterém odvrátila tři mečboly a vyhrála 6:3, 2:6 a 7:6.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová

Karolína Muchová | Zdroj: Reuters

Muchová je druhou Češkou ve čtvrtém kole letošního turnaje v New Yorku, který se kvůli koronaviru hraje bez fanoušků. Před ní uspěla Petra Kvitová.

Muchová vyhrála první set díky zisku čtyř her v řadě, a to i po třech dvojchybách Rumunky v závěrečné hře úvodního dějství. Ve druhém setu ale v dlouhých výměnách vypadla z rytmu, chybovala a 77. hráčka světa Cirsteaová srovnala.

Kvitová po postupu: Jsem ráda, že jsem nemusela trpět třetí set. V osmifinále ji čeká znovu Američanka

Číst článek

V dramatickém rozhodujícím setu po sérii brejků prohrávala Muchová 2:4 a za stavu 4:5 podávala Rumunka na výhru.

Muchová ale pod tlakem předváděla nejlepší tenis, aktivní hrou vzala soupeřce servis a o osudu utkání rozhodl tie-break. V jeho úvodu česká tenistka čtyřikrát pokazila, prohrávala proto 0:4 a za stavu 3:6 čelila třem mečbolům.

Znovu ale ukázala svoji sílu. Při prvním mečbolu chybovala Cirsteaová, ale pak už úřadovala svěřenkyně Davida Kotyzy – při druhém mečbolu trefila postranní čáru z bekhendu a třetí odvrátila volejem po náběhu k síti. Svoji první možnost ukončit utkání pak nevyužila, ale při druhé napálila podání, které soupeřka jen tečovala.

Čtyřiadvacetiletá Muchová tak je po dvou účastech na US Open ve třetím kole poprvé v osmifinále. O čtvrtfinále se střetne buď s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, nebo s Polkou Igou Šwiatekovou, s kterou si v červenci zahrála na pražské exhibici družstev a vyhrála v supertie-breaku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme