Muchová, Siniaková i Bouzková. Tři české tenistky postoupily z úvodního kola French Open

Stoprocentní úspěšnost měly české tenistky v úvodním dnu antukového Roland Garros. Na pařížské antuce dnes postupně shodně po dvousetových výhrách postoupily Karolína Muchová, Kateřina Siniaková i Marie Bouzková.

Paříž (Aktualizováno: 21:29 22. 5. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Karolína Muchová

Česká tenistka Karolína Muchová | Foto: KELLY DEFINA | Zdroj: Reuters

Muchová, která kvůli zranění vynechala letošní Australian Open, vedla v prvním setu nad dvacetiletou soupeřkou 5:2. Monnetová si nechala ošetřit nohu a poté vzala Češce servis, ale Muchová vzápětí brejkem set ukončila.

Začíná nabité Roland Garros, obhájí Krejčíková? ‚Když chytne lauf, může dojít daleko,‘ věří Strýcová

Číst článek

Ve druhé sadě Muchová ztratila podání na 1:2, ale čtyřmi gamy v řadě vývoj otočila a utkání ukončila po hodině a 48 minutách při čtvrtém mečbolu.

„Jsem ráda, že jsem první kolo zvládla ve dvou setech. Soupeřka mi nedala nic zadarmo, běhala nalevo napravo, strašně rychle a občas jsem myslela, že tam není. Z její strany to bylo super a já jsem ráda, že se mi to povedlo,“ řekla Muchová po zápase pro Radiožurnál.

Příští soupeřkou svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy Muchové nejspíš bude turnajová čtyřka a loňská semifinalistka Maria Sakkariová z Řecka.

Postupuje i Siniaková

Siniaková potvrdila v duelu s Martičovou roli žebříčkové favoritky po dvouhodinovém boji. Po horším vstupu do zápasu prohrávala už 1:3, dokázala ale skóre dotáhnout a úvodní set získala, přestože v něm třikrát přišla o podání.

Servis ztratila jako první i ve druhé sadě, okamžitě ale zareagovala stejně jako v závěru, kdy odmítla možnost třetího setu a vynutila si tie-break. V něm šla rychle do vedení 4:1, nakonec ale proměnila až druhý mečbol a zkrácenou hru získala v poměru 8:6.

Nakonec i Bouzková

Bouzková uspěla v Paříži v hlavní soutěži na čtvrtý pokus. Původně měla hrát s Lauren Davisovou, ale Američanka odstoupila a jako „lucky loser“ (poražená hráčka z posledního kola kvalifikace) ji nahradila Gasanovová.

Se 154. hráčkou světa si Bouzková solidní hrou od základní čáry poradila za pomoci 18 vítězných míčů za hodinu a devět minut. Ve druhém kole se utká s jednatřicátou nasazenou Elise Mertensovou z Belgie.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme