Karolína Plíšková přijde o Australian Open. ‚Bohužel jsem se zranila při tréninku,‘ informovala

Čtvrtá tenistka světa Karolína Plíšková nebude startovat na lednovém Australian Open. Z úvodního grandslamu sezony ji vyřadilo zranění pravé ruky, kterou si zlomila na soustředění ve Španělsku. Devětadvacetiletá česká hráčka o odhlášení z turnaje v Melbourne informovala na twitteru.

Melbourne (Aktualizováno: 9:43 16. 12. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková

Tenistka Karolína Plíšková | Foto: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Bohužel jsem se zranila při tréninku a nebudu moci hrát v Sydney, Adelaide a na Australian Open,“ napsala.

Asi nejlepší trenér, jakého jsem kdy měla, říká Plíšková o spolupráci, která bude pokračovat i dál

Číst článek

„Mrzí mě, že nemůžu odstartovat sezonu a v Austrálii a moji tamní fanoušci mi budou moc chybět,“ přidala finalistka letošního Wimbledonu a US Open z roku 2016. V Melbourne nejdál došla předloni do semifinále.

„Karolína si na soustředění ve Španělsku zlomila vřetenní kost. Stalo se to během tréninku v posilovně. Nešťastně upadla, dala pod sebe ruce a pravá se zranila,“ uvedl pro média manžel a manažer Plíškové Michal Hrdlička. „Naštěstí aspoň nic komplikovaného. Léčba by měla trvat asi čtyři týdny.“

Bývalá světová jednička Plíšková vynechá grandslamový turnaj poprvé od roku 2012, kdy se nekvalifikovala na US Open. Od té doby jich odehrála 35 za sebou.

Po odstoupení Plíškové se v hlavní soutěži Australian Open představí sedm českých tenistek. Přihlášené jsou pátá hráčka světa Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, letošní semifinalistka Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová, Kateřina Siniaková a Marie Bouzková. Ve dvouhře mužů pak Jiří Veselý.

Some days are worse than others. Unfortunately I will be out for a while and will not compete at my favorite tournaments in Australia 😔 But time and believe can heal everything.
Bohužel i takové dny někdy jsou. Na chvíli bez tenisu a bez Austrálie, ale čas a vůle vše spraví ♥️💪

08:08 – 16. 12. 2021

124 2431

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme