Plíšková postoupila v Brisbane do finále, Chorvatku Vekićovou porazila ve dvou setech

Tenistka Karolína Plíšková si hned na úvod nové sezony zahraje o titul. V semifinále turnaje v Brisbane porazila Chorvatku Donnu Vekićovou 6:3 a 6:4. Ve finále ji čeká Ukrajinka Curenková.

Brisbane Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Patrick Hamilton | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková v Brisbane střídá dvou a třísetové zápasy. Po přetahované s domácí Aljou Tomljanovicovou tentokrát porazila Donnu Vekićovou ve dvou setech, obě utkání ale trvala stejně dlouho, krátce přes hodinu a 20 minut. 

Berdych si na prvním turnaji po návratu na kurty zahraje finále, jeho soupeřem bude Bautista-Agut

Číst článek

Češka jako první přišla ve třetí hře prvního setu o podání, jenže brejk Chorvatky ji spíš probudil. Získala 4 hry v řadě a po 40 minutách proměnila svůj druhý setbol. 

Výhodu brejku měla také ve druhé sadě, ale chvíli jí trvalo zápas ukončit. Světová osmička nejdřív při podání Vekićové neproměnila tři mečboly. Další měla o chvíli později při vlastním servisu, ale místo oslav musela odvracet dvě příležitosti soupeřky. Zápas ukončila až po 82 minutách a pátém mečbolu. 

Ve finále se Karolína Plíšková o první letošní titul utká s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, aktuálně 27. hráčkou žebříčku WTA, která v semifinále za pouhých 69 minut vyřadila světovou pětku Naomi Osakaovou.

Pokud tenistka z Loun turnaj ovládne, vrátí se na pozici české jedničky před Petru Kvitovou. Server iROZHLAS ze souboje o titul nabídne online přenos. 

Tenisový turnaj mužů a žen v Brisbane (tvrdý povrch):
Muži (dotace 589.680 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nišikori (2-Jap.) - Chardy (Fr.) 6:2, 6:2.

Ženy (dotace 1,000.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (5-ČR) - Vekičová (Chorv.) 6:3, 6:4, Curenková (Ukr.) - Ósakaová (2-Jap.) 6:2, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Melicharová, Peschkeová (3-USA/ČR) - Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-ching (4-Tchaj-wan) 6:1, 6:1.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme