Karolína Plíšková jako jediná z českých tenistek pokračuje v Cincinnati. Porazila Číňanku Wang Ja-fan

Karolína Plíšková postoupila bez problémů do osmifinále turnaje v Cincinnati, kde v roce 2016 získala titul. Číňanku Wang Ja-fan porazila 6:1, 6:3 a úvodní singlový zápas zvládla v Ohiu jako jediná ze čtyř českých tenistek. Před Plíškovou neuspěly Petra Kvitová, Barbora Strýcová ani Kateřina Siniaková.

Tento článek je více než rok starý.

Cincinnati (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Karolíny Plíškové po postupu do osmifinále Wimbledonu

Karolína Plíšková postoupila bez problémů do osmifinále turnaje v Cincinnati | Zdroj: Reuters

Plíšková první vzájemný duel s Wang Ja-fan po suverénním začátku a vyrovnané polovině druhého setu zvládla. V Cincinnati může získat čtvrtou letošní trofej a celkově 15. v kariéře a také se po turnaji stát světovou jedničkou.

Kvitová i Strýcová vypadly na turnaji v Cincinnati. Ve hře zůstává už jen Karolína Plíšková

Číst článek

Do zápasu s 52. hráčkou žebříčku vstoupila světová trojka suverénně a první game ztratila až za stavu 5:0. Vzápětí po 20 minutách set ukončila. Druhou sadu začala česká favoritka brejkem, jenže pak začala Číňanka klást odpor a poprvé prolomila Plíškové servis.

Třetí maratonský game s 22 změnami skóre získala Wang Ja-fan, v tu chvíli už druhá sada trvala déle než celý úvodní set. Postupně ale sedmadvacetiletá Češka opět získala navrch. O postup do čtvrtfinále se utká se Švédkou Rebeccou Petersonovou.

Siniaková ani na třetí pokus nepřešla první kolo v Cincinnati. Poprvé v kariéře podlehla Vekičové

Číst článek

Pokud chce Plíšková bojovat o post jedničky, potřebuje postoupit minimálně do semifinále, aby měla šanci vystřídat Japonku Naomi Ósakaovou v čele žebříčku. Ve středu Plíškovou čeká v Cincinnati ještě 2. kolo čtyřhry po boku dvojčete Kristýny.

Nečekané problémy měla wimbledonská šampionka Simona Halepová. Čtvrtá nasazená Rumunka prohrála první set s Jekatěrinou Alexandrovovou z Ruska 3:6, nicméně po obratu vyhrála 7:5 a 6:4.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):
Muži (dotace 6 735 690 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Nišioka (Jap.) - Nišikori (6-Jap.) 7:6 (7:2), 6:4, De Minaur (Austr.) - Opelka (USA) 7:6 (7:3), 6:4, Gasquet (Fr.) - Delbonis (Arg.) 7:5, 7:6 (7:1).
Ženy (dotace 2 944 486 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (3-ČR) - Wang Ja-fan (Čína) 6:1, 6:3, Halepová (4-Rum.) - Alexandrovová (Rus.) 3:6, 7:5, 6:4, Svitolinová (7-Ukr.) - Mertensová (Belg.) 6:4, 6:1, Sabalenková (9-Běl.) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:4, 6:3, Petersonová (Švéd.) - Kuděrmětovová (Rus.) 2:6, 7:5, 6:2, Vekičová (Chorv.) - Azarenková (Běl.) 6:2, 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme