Muchová i Strýcová postoupily v Dauhá do čtvrtfinále. Kristýna Plíšková nahradila sestru, ale vypadla

Tenistka Kristýna Plíšková, která na turnaji v Dauhá na poslední chvíli nahradila nemocné dvojče Karolínu, prohrála v 2. kole s Elise Mertensovou 2:6, 6:7. Belgičanka už o kolo dříve vyřadila Kateřinu Siniakovou. Mezi posledních osm naopak postoupily Barbora Strýcová i Karolína Muchová.

Dauhá (Aktualizováno: 17:14 13. 2. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Strýcová při US Open

Barbora Strýcová | Zdroj: Reuters

Předloňská vítězka Karolína Plíšková měla do turnaje vstoupit z pozice druhé nasazené hráčky, ale kvůli virovému onemocnění se dnes odhlásila. Místo ní se proti Mertensové postavila Kristýna jako "lucky loser" z kvalifikace, ale i přes zlepšený výkon ve druhé sadě na 21. hráčku žebříčku nestačila.

České tenistky znají soupeřky pro baráž Fed Cupu, v dubnu se utkají s Kanadou

Číst článek

Velký úspěch na katarském turnaji zaznamenala Muchová, která porazila 6:2 a 6:4 Sie Su-Wej z Tchaj-wanu a poprvé v kariéře postoupila na okruhu WTA do čtvrtfinále. V něm si 132. hráčka žebříčku zahraje se světovou sedmičkou a vítězkou loňského Turnaje mistryň Elinou Svitolinovou.

Mezi nejlepších osm se dostala i Strýcová, která zvítězila nad ruskou kvalifikantkou Annou Blinkovovou za necelé dvě hodiny 6:0, 3:6, 6:0. O semifinále se utká s vítězkou zápasu mezi Němkou Angelique Kerberovou a Estonkou Anett Kontaveitovou.

Kristýna Plíšková prohrála už ve 2. kole kvalifikace s Muchovou, ale nakonec byla už pátou neúspěšnou kvalifikantkou, která se letos do hlavního turnaje v Dauhá dodatečně dostala.
Z původně ohlášených hvězd se stejně jako Karolína Plíšková kvůli virovému onemocnění odhlásila také Dánka Caroline Wozniacká. Francouzku Caroline Garciaovou vyřadilo zranění nohy. Loni titul získala Petra Kvitová, ale letos se rozhodla pro jiný turnajový program a do Dauhá se nepřihlásila.

Karolína s Kristýnou Plíškovou měly spolu hrát rovněž čtyřhru a nastoupit proti nasazeným jedničkám Květě Peschkeové a Nicole Melicharové, ale odhlásily se. Jejich místa zaplnil tunisko-americký pár Ons Džabúrová, Alison Riskeová.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 916.131 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Muchová (ČR) - Sie Su-Wej (Tchaj-wan) 6:2, 6:4, Svitolinová (4-Ukr.) - Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:4, Strýcová (ČR) - Blinkovová (Rus.) 6:0, 3:6, 6:0, Mertensová (Belg.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:2, 7:6 (7:3), Bertensová (5-Niz.) - Suárezová (Šp.) 2:6, 6:1, 6:1.

WTA dvouhra (ženy) | 7. týden 2019
Jméno Národnost Turnajů Bodů

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme