‚Já nikdy nebrečím, nikdy!‘ Plíškovou po prohře ve finále Wimbledonu přemohly emoce

Tenistka Karolína Plíšková sice ve finále slavného Wimbledonu prohrála se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie, ale i tak si na travnatém grandslamu vylepšila osobní maximum. Česká hráčka se po zápase na kurtu neubránila emocím, a fanoušci ji tak nezvykle mohli vidět dokonce v slzách.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Devětadvacetiletá Plíšková prohrála ve třech setech i své druhé grandslamové finále. Před pěti lety nestačila v boji o titul na US Open na Němku Angelique Kerberovou.

„Děkuji, děkuji vám všem, že jste tady. Na kurtu jsem si užila každou minutu,“ řekla devětadvacetiletá česká tenistka v rozhovoru po zápase a pak ji přemohly emoce.

Plíšková ale neztratila řeč a za mohutného potlesku pokračovala. „Já nikdy nebrečím, nikdy,“ smála se v slzách hráčka, která hrála grandslamové finále naposledy v roce 2016 na US Open.

Hvězdy v hledišti

Wimbledonské finále si nenechala ujít například tenisová legenda Martina Navrátilová, hollywoodský herec Tom Cruise či vévodkyně Kate a princ William.

„Myslím, že Ashleigh tady odehrála neuvěřitelný turnaj a dnešní finálový zápas. Nebylo jednoduché ukončit ten druhý set, opravdu jsem bojovala a snažila se jí to znepříjemnit, ale ona hrála fakt dobře a zvládla to, takže jí i jejímu týmu gratuluji,“ prohlásila Plíšková směrem k Bartyové.

Na závěr pak nezapomněla na svého trenéra Saschu Bajina, manžela a manažera v jedné osobě Michala Hrdličku a další členy svého týmu.

„Chtěla bych také poděkovat svému týmu, protože veškerý úspěch je i jejich zásluha, bez nich bych tu dnes nebyla. Také zbytku týmu doma, samozřejmě mé rodině. Nezáleží na tom, jakou trofej teď držím ruce... byly to úžasné tři týdny tady,“ uzavřela svůj pozápasový rozhovor Karolína Plíšková, které po zápase na dálku pogratulovala i její krajanka a dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová.

Congratulations @Ash Barty - a truly special moment and so well deserved. There is really nothing like that feeling 🏆

Congrats to Karolina on an incredible tournament too 👏

@Wimbledon | #Wimbledon

17:09 – 10. 07. 2021

271 6135

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme