Jsme sice kamarádky, ale každá chceme vyhrát, říká Plíšková před zápasem s Muchovou

Vítězky čtvrtečních nočních zápasů Karolína Plíšková a Karolína Muchová ve třetím kole čeká vzájemný souboj. Dvě české tenistky jsou však mimo kurty dobré kamarádky a dokazuje to i pár historek, o kterých budoucí soupeřky v boji o postup do osmifinále Australian Open vyprávěly Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková a Karolína Muchová

Karolína Plíšková a Karolína Muchová | Zdroj: Profimedia

V budově Australského tenisového svazu zrovna oznamovali příchod Karolíny Plíškové na rozhovor, a Karolína Muchová z něj zrovna odcházela.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž o reportéra Jaroslava Plašila o kamarádství dvou českých tenistek Karolíny Plíškové a Karolíny Muchové

A když se hlášení z reproduktoru ozvalo, cestou k výtahu si na chodbě se svou agentkou dělala legraci, že soupeřce nastaví nohu, až půjde. „Sice je to kamarádka, ale víte jak,“ smála se Muchová.

„Potkaly jsme se už dneska asi pětkrát. Jsme sice kamarádky, ale každá chceme vyhrát. V tomhle případě musí jít přátelství stranou. Tím, že jsme se ní už párkrát hrála, tak to vždycky bylo docela v klidu,“ naráží Karolína Plíšková na dva grandslamové zápasy.

Jeden předloňský tady v Melbourne vyhrála, ten samý rok se ve Wimbledonu pro změnu radovala její soupeřka.

Společná příprava

Ale i když ji tehdejší hodně těsná porážka mrzela, Karolínu Muchovou pak pozvala ke společnému tréninku. Ostatně i tady v Austrálii po příletu utvořily stálou dvojici pro přípravu během karantény.

Plíšková i Muchová postoupily a narazí na sebe v dalším kole, Krejčíková a obhájkyně titulu končí

Číst článek

„Ona je fakt dobrá holka. Je tak napůl klučičí, což já jsem taky, takže tam nejsou žádné žabomyší války a máme fakt docela přátelský vztah,“ vypráví Radiožurnálu Karolína Plíšková, která když v létě nemohla na závěrečný den jednoho ze svých turnusů letního kempu, požádala o pomoc právě kamarádku.

„Jo, ona se nestihla vrátit, neletělo letadlo a děti měly zrovna poslední den, tak mě poprosila, jestli bych jim předala ty ceny. Já byla zrovna v Praze kousek, tak jsem tam šla místo ní. Děti byly sice smutné, že tam Kája nebyla, takže sem se jí snažila trochu nahradit, vyfotila jsem se s nimi a předala jim ceny,“ usmívá se Karolína Muchová, která si je jistá, že přátelství neovlivní ani výsledek nejbližšího vzájemného zápasu.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme