Karolína Plíšková i Vondroušová začaly na turnaji ve Stuttgartu jasnou výhrou

Suverénní výhrou vstoupily do antukového turnaje ve Stuttgartu favorizovaná Karolína Plíšková i kvalifikantka Markéta Vondroušová. Na dvorci Porsche Areny, na němž o víkendu sehrála dva fedcupové zápasy a pomohla českým tenistkám k postupu do finále, Plíšková porazila Kiki Bertensovou z Nizozemska 6:2, 6:2. Stejným výsledkem vyřadila Vondroušová domácí favoritku Julii Görgesovou.

Tento článek je více než rok starý.

Stuttgart (Aktualizováno: 21:46 24. 4. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková po úspěšném prvním kole.

Karolína Plíšková. | Foto: Thomas Peter | Zdroj: Reuters

Pátá nasazená Plíšková vstoupila do utkání razantně a získala jedenáct fiftýnů v řadě. Teprve pak se soupeřka oklepala a ve čtvrté hře si dokonce vypracovala tři brejkboly, česká hráčka ale všechny odvrátila a ujala se vedení 4:0.

Tenistky za sebou mají přípravu na sérii antukových turnajů. 'Je lepší, když jsou kila níž,' říká Kvitová

Číst článek

Po vyrovnané pasáži, v níž si obě tenistky držely bez problémů vlastní servis, se favoritka znovu prosadila v páté hře druhého setu. Soupeřce už nepovolila ani game a po hodině proměnila druhý mečbol.

„Už jsem tady týden, kurt i prostředí znám a cítím se tady dobře,“ řekla Plíšková v rozhovoru na dvorci. Tohle je nejrychlejší antuka, na které jsem kdy hrála. Navíc se hraje v hale, což mi vyhovuje. Snad tady zůstanu co nejdéle," doufala, že při svém třetím startu v turnaji vylepší dvě předchozí čtvrtfinálové účasti.

Osmnáctiletá Vondroušová nedala světové jedenáctce a vítězce stuttgartského turnaje z roku 2011 Görgesové šanci. Servisem si vytvořila tlak, udělala jen pět nevynucených chyb a po 67 minutách se radovala z postupu. Ve 2. kole se talentovaná Češka pokusí zastavit turnajovou trojku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny.

První kolo bylo konečnou pro trojnásobnou vítězku turnaje Rusku Marii Šarapovovou. Bývalá světová jednička nezvládla třísetovou bitvu s Francouzkou Caroline Garciaovou a prohrála už počtvrté v řadě. Stuttgartská šampionka z let 2012 až 2014 dnes nastoupila po měsíc a půl dlouhé pauze zaviněné problémy s rukou

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 816.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Karolína Plíšková (5-ČR) - Bertensová (Niz.) 6:2, 6:2, Kosťuková (Ukr.) - Lottnerová (Něm.) 6:4, 6:1.

Vondroušová (ČR) - Görgesová (Něm.) 6:2, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme