Karolína Plíšková další třísetový zápas nezvládla, v Madridu vypadla ve druhém kole

Tenistka Karolína Plíšková na antukovém turnaji v Madridu druhý třísetový zápas za sebou proti soupeřce z Ukrajiny nezvládla. Světová pětka vypadla v druhém kole po porážce 5:7, 6:2, 4:6 s 85. hráčkou žebříčku Katerynou Kozlovovou.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na Marii Šarapovovou nestačila

Karolína Plíšková | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková, jež se minulý týden kvůli zdravotním problémům odhlásila z turnaje v Praze, musela ve španělské metropoli tvrdě bojovat už v prvním kole. S Ukrajinkou Dajanou Jastremskou odvrátila čtyři mečboly a zvítězila ve třech setech, proti její krajance Kozlovové už úspěšná nebyla.

Tenistka Petra Kvitová dál vítězí na antuce. Na svém oblíbeném turnaji WTA v Madridu je v osmifinále

Číst článek

Svěřenkyně Conchity Martínezové dominovala pouze v druhé sadě, kterou vyhrála za necelou půlhodinu. V rozhodujícím třetím setu se Kozlovová vrátila na úroveň hry z prvního setu a i zásluhou chyb Plíškové si připsala jedno z největších vítězství kariéry.

Rozhodující brejk získala Ukrajinka v devátém gamu a poté zápas dopodávala čistou hrou. České favoritce nebylo nic platných ani 14 es.

Přes dvě a půl hodiny strávila na kurtu světová jednička Naomi Ósakaová se 73. hráčkou žebříčku Sarou Sorribesovou. Japonka nakonec domácí tenistku zdolala 7:6, 3:6, 6:0 a poprvé postoupila v Madridu do osmifinále. V něm se nepředstaví světová čtyřka Angelique Kerberová z Německa, jež před zápasem 2. kola s Chorvatkou Petrou Martičovou odstoupila kvůli zranění kotníku.

Mužská jednička Novak Djokovič ze Srbska zvládl druhé kolo ve dvou setech. Dvojnásobný madridský vítěz při vstupu do turnaje porazil 6:4, 6:2 Američana Taylora Fritze. Domácí favorit Rafael Nadal zahájí turnaj ve středu zápasem proti kanadskému talentu Felixi Augeru-Aliassimeovi, ale trápí ho žaludeční problémy. Přesto trénoval.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Madridu

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Fognini (10-It.) - Edmund (Brit.) 6:4, 6:3, Mannarino (Fr.) - J. Sousa (Portug.) 7:5, 5:7, 6:1, Dellien (Bol.) - Simon (Fr.) 4:6, 6:1, 7:6 (7:4), Chardy (Fr.) - Ramos (Šp.) 6:2, 4:6, 7:5.
2. kolo:
Čilič (9-Chorv.) - Struff (Něm.) 4:6, 6:3, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Kozlovová (Ukr.) - Karolína Plíšková (5-ČR) 7:5, 2:6, 6:4, Ósakaová (1-Jap.) - Sorribesová (Šp.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:0, Martičová (Chorv.) - Kerberová (4-Něm.) bez boje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme