České finále nebude. Karolínu Plíškovou vyřadila Japonka Ósakaová

Soupeřkou Petry Kvitové ve finále Australian Open bude Japonka Naomi Ósakaová. Světová čtyřka ve druhém semifinále porazila Karolínu Plíškovou ve třech setech a v sobotu ji čeká přímý souboj o post světové jedničky.

Melbourne (Aktualizováno: 10:48 24. 1. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Adnan Abidi | Zdroj: Reuters

Petra Kvitová se s Naomi Ósakaovou utkají o titul na Australian Open v sobotu od půl desáté českého času. Vítězka zápasu se zároveň poprvé v kariéře stane číslem 1 v žebříčku WTA.

ONLINE: Karolína Plíšková - Naomi Ósakaová

Číst článek

Soupeřkou Kvitové ve finále mohla být Karolína Plíšková, jenže den po vyčerpávajícím souboji se Serenou Williamsovou nestačila na svěžejší Japonku.

„Neříkám, že kdyby byl den mezi, tak by mi to nepomohlo, určitě by to pomohlo. Včerejší zápas mi hodně fyzicky i psychicky vzal. Nebyla jsem stoprocentní, ale kdo je v semifinále stoprocentní?“ řekla po zápase Radiožurnálu Karolína Plíšková.

Naomi Ósakaová od začátku druhého semifinále útočila především na druhé podání tenistky z Loun, první brejkbol sice ještě nevyužila, ve třetí hře ale zatlačila znovu a tentokrát už ho využila.

Na druhou stranu si Plíšková za celý první set na soupeřčin servis nevytvořila jedinou příležitost, a když přišla v sedmé hře o podání znovu, Japonka sérií es za 33 minut dopodávala první set.

Druhé dějství začala podobně – tlakem světové čtyřky a úvodním japonským brejkem, jenže tentokrát dokázala Karolína Plíšková odpovědět a ztracený servis si okamžitě vzala zpět.

Bylo to o kousek, ale @Karolina Pliskova odehrála i tak nejlepší grandslamový turnaj od US Open 2016, jako fanouška mě trochu mrzí, že se ještě nedozvím, jak by dopadlo finálové srovnání s Petrou. Ale i tak skvělé výkony, bohužel, možná dnes síly chyběly, los byl hodně těžký.

08:11 – 24. 01. 2019

41

Tahanici plnou přestřelek od základní čáry rozhodla ve druhém setu koncovka. Nejdřív se Ósakaová ubránila českému brejku, ale za stavu 4:5 selhala při svém podání a Karolína Plíšková čistou hrou vyrovnala.

Šanci měla 26letá Češka i ve třetím setu, jenže po třech nevyužitých možnostech utéct hned v úvodu na 2:0 sama bez zisku jediného míčku pustila do vedení soupeřku. V tu chvíli Japonka opět sázela na kurt v Aréně Roda Lavera jeden vítězný míč za druhým.

„Ty šance byly a věřím, že by byly i ve finále, nechybělo moc. Cestu jsem měla prostě těžší, vyšly mi dva neuvěřitelně těžké zápasy po sobě, ale tak to někdy je. Budu čekat na šance a věřím, že přijdou nové,“ očekává poražená semifinalistka.

Druhý zvrat ve dvou dnech tentokrát Karolína Plíšková nepředvedla. Naomi Ósakaová po hodině a 55 minutách proměnila svůj první mečbol díky esu, které potvrdilo až jestřábí oko. Po vítězství 6:2, 4:6 a 6:4 postoupila Japonka do svého druhého grandslamového finále v kariéře.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 60,5 milionu australských dolarů):
Muži:
Čtyřhra - semifinále:
Mahut, Herbert (5-Fr.) - Querrey, Harrison (USA) 6:4, 6:2, Kontinen, Peers (12-Fin./Austr.) - Mayer, J. Sousa (Arg./Portug.) 6:1, 7:6 (8:6).

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (8-ČR) - Collinsová (USA) 7:6 (7:2), 6:0, Ósakaová (4-Jap.) - Karolína Plíšková (7-ČR) 6:2, 4:6, 6:4.

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Ram, Krejčíková (3-USA/ČR) - Martínezová, Skupski (Šp./Brit.) 6:0, 6:4.

vman, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme